Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Džokovičs sasniedz 11. "Masters" finālu pēc kārtas

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džokovičs sasniedz 11. "Masters" finālu pēc kārtas
Novaks Džokovičs
Foto: AFP/Scanpix

Novaks Džokovičs tuvojas sestajam Maiami "Masters 1000" titulam, piektdien sasniedzot finālu Floridā. Ranga līderim pusfināla divu stundu un piecu minūšu ilgā cīņā izdevās uzveikt iespējas neizmantojušo Davidu Gofānu – 7:6(5), 6:4.

Tas, ka Novakam Džokovičam kārtējo reizi būs ļoti grūts mačs, spēlējot pusdienlaikā un svelmē, bija nojaušams jau pirmajā geimā. Ranga līderim vajadzēja sešas minūtes, lai atspēlētu trīs breikbumbas (visas ar "forehand" uzbrukumiem) un noturētu servi.

1. setā bija ilgāks geims – sestais geims ilga 11:10 minūtes. Davids Gofāns atspēlēja divas breikbumbas, pirmo novēršot ar "sveci", bet otro ar labu pirmo servi. Beļģijas labākais tenisists uzreiz pēc ļoti ilgā breika nopelnīja breiku (4:3), kas uzreiz nākamajā geimā ar kļūdām ātri tika atdots atpakaļ. Gofāns spēlēja pozitīvāku tenisu, bet Džokovičs kārtējo reizi ļoti veiksmīgi aizsargājās, tādā veidā tiekot pie panākuma taibreikā.

Gofāns ar "backhand" kļūdu deva Serbijas tenisistam 4:2 pārsvaru. Džokovičs minibreiku ar "forehand" sitienu pāri gala līnijai zaudēja astotā punkta izspēlē – 4:4. Nākamo punktu Gofāns atcerēsies ļoti ilgi. Viņam bija jāiegūst 5:4 pārsvars, kas ļautu pēc tam divreiz servēt. Gofāns rupji kļūdījās pie tīkla, izpildot vāju "smešu". Džokovičs, kurš bija jau padevies šī punkta izspēlē, saņēma lielu dāvanu – Gofāns bumbiņu raidīja tieši Džokoviča virzienā, ļaujot serbam to atsist un vēlāk uzvarēt izspēlē.

Gofāns tūlīt zaudēja nākamo punktu (ar servi), dodot Džokovičam divas setbumbas. Pirmā atspēlēta ar elegantu "volley" sitienu. Arī otro setbumbu Davidam vajadzēja atspēlēt, taču viņš, pilnībā dominējot, atkal atdūrās pret Džokoviča aizsardzību un neizdarīja pietiekami daudz spēlē pie tīkla.

2. setā pirmajam breika iespēja bija Gofānam, kurš ceturtajā geimā svarīgā brīdī nespēja atsist laukumā Džokoviča otro servi, neilgi pirms tam sodot Novaka otro servi. Gofāns salūza septītajā geimā, kurā ar četrām kļūdām uzdāvināja čempionam breiku, un turpinājumā atspēlēties nespēja. Džokovičs Gofānu uzvarējis visos četros mačos. Beļģim turnīrs Floridā gan ļoti pozitīvs, jo pirmdien rangā tiks sasniegts jauns rekords ar 13. vietu.

Džokovičs Maiami finālā spēlēs septīto reizi (5-1). Uzvara svētdien viņam ļautu atkārtot Andrē Agasi rekordu ar sešiem tituliem, kā arī pašam ceturto reizi vienā sezonā uzvarēt gan Indianvelsā, gan Maiami. Džokovičs sasniedzis 11. "Masters 1000" finālu pēc kārtas. Runa ir par tiem turnīriem, kuros viņš piedalījies. Džokovičs pērn izlaida Madrides "māsteri". Pēdējo reizi šajā līmenī viņš līdz finālam netika 2014. gada oktobrī Šanhajā, kur pusfinālā zaudēja Rodžeram Federeram.

Kei Nišikori otro reizi spēlēs "Masters 1000" finālā. Pirmais viņam bija 2014. gadā Madridē, kad japānis bija vadībā ar setu un breiku pret Rafaelu Nadalu, taču izlaida pārsvaru un maču pabeidza priekšlaicīgi muguras savainojuma dēļ. Nišikori pusfinālā Maiami ar 6:3, 7:5 uzveica Niku Kirjosu. Nišikori abos setos izcēlās ar diviem breikiem, bet pats servi visā mačā zaudēja tikai vienreiz. Nišikori labāk spēlēja uzņemšanā, mazāk kļūdījās (nepiespiestās kļūdas: 12-28) un bija izteikti labāks garajās izspēlēs. Nišikori bija 23-8 pārsvars izspēlēs ar 5-9 sitieniem un 11-1 attiecība izspēlēs ar vairāk par deviņiem sitieniem.

  +1 [+] [-]

, 2016-04-02 00:43, pirms 8 gadiem
Bērziņ, es saprotu, ka tu te esi viens tenisa entuziasts, bet kāpēc nav ziņas par dubultenēm un vispār tāda sajūta, ka nav tev intereses cept. Nedzīvo uz Ērnija lauriem.