Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

8. martā notiks sieviešu riteņbraukšanas solidaritātes brauciens

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

8. martā notiks sieviešu riteņbraukšanas solidaritātes brauciens
Foto: Latvian Cycling Girls

Sieviešu amatieru veloklubs ''Latvian Cycling Girls'' informē, ka 8. martā, paužot atbalstu ukraiņu tautai, notiks virtuālais sieviešu velobrauciens, kurš pirmo reizi tika organizēts pirms gada.

Pasākumā amatieru riteņbraucējas svinēs sieviešu solidaritātes dienu, atbalstot drosmīgās sievietes Ukrainā.

""Latvian Cycling Girls" mērķis ir popularizēt riteņbraukšanu kā sportu, jo īpaši starp sievietēm amatierēm, kā arī veidot sieviešu riteņbraucēju kopienu, kuras draudzējas un atbalsta viena otru. Mūsu kluba dāmas ir kaislīgas riteņbraucējas un, kamēr laika apstākļi nav labvēlīgi velo braukšanai ārā, trenējamies virtuāli ar tehnoloģiju palīdzību, nolemjot noorganizēt arī virtuālas sacensības. Ņemot vērā karastāvokli mums kaimiņos, šobrīd brauciens ir solidaritātes zīme visām drosmīgajām ukraiņu sievietēm - mūsu biedrības sievietes iesaistās palīdzības pasākumos ukraiņu tautai, un nolēmām arī ar braucienu paust savu apbrīnu un atbalstu ukraiņu varonīgajai tautai”, saka viena no LCG dibinātājām Zane Kalverša-Ķeņģe.

Pirmais 8. marta sieviešu virtuālais velobrauciens notika 2021. gadā. Šogad veloklubs atkal aicina braukt visām kopā - tā ir iespēja iepazīties ar velokluba dalībniecēm un citām riteņbraucējām, izmēģināt spēkus virtuālajā riteņbraukšanā, kā arī iegūt vērtīgas balvas no atbalstītājiem. Apbalvotas tiks gan pirmo trīs vietu ieguvējas, gan izlozes kārtībā arī citas dalībnieces, kuras izvēlēsies braucienu pavadīt mierīgākā tempā.

Piedalīties braucienā aicināta ikviena sieviete neatkarīgi no sagatavotības līmeņa. Lai piedalītos, nepieciešams velosipēds, viedais velotrenažieris un virtuālā sporta aplikācija ''Zwift''.

''Latvian Cycling Girls'' aicina vīriešus iedrošināt savas dāmas, kuras parasti nebrauc ar riteni, piedalīties pasākumā, iedrošināt izmēģināt spēkus, kā arī nodrošināt tehnisko un morālo atbalstu 8.marta velobraucienā

Informāciju sagatavoja:
Latvian Cycling Girls