Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Sezonas labākais snaiperis Jaškins tiek atzīts par KHL februāra labāko uzbrucēju

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Sezonas labākais snaiperis Jaškins tiek atzīts par KHL februāra labāko uzbrucēju
Dmitrijs Jaškins. Foto: Sergei Savostyanov/TASS/Scanpix

Kontinentālā hokeja līga paziņojusi februāra, kas reizē bija arī regulārā čempionāta pēdējais mēnesis, labākos spēlētājus visās līnijās. Pie atzinības tikuši Lāšs Juhansons, Niks Beilens, Dmitrijs Jaškins un Kļims Kostins.

Maskavas CSKA pārstāvošais vārtsargs Lāšs Juhansons par mēneša labāko vārtsargu atzīts otro reizi karjerā. Zviedrs uzvarēja visās sešās spēlēs, kurās devās laukumā, turklāt trīs reizes viņš ledu pameta nepārspēts. Juhansons tika galā ar 96,13% metienu, vidēji ielaižot 0,98 ripas. CSKA tika kronēta par regulārās sezonas uzvarētāju.

Niks Beilens - amerikānis ar Baltkrievijas pasi - par mēneša labāko aizsargu atzīts trešo reizi. Deviņos mačos viņš guva septiņus vārtus un sakrāja 11 rezultativitātes punktus. Mačā pret Minskas “Dinamo” viņš iemeta abus Čeļabinskas “Traktor” vārtus, kamēr dueļos pret CSKA un Magņitogorskas “Metallurg” Beilens guva uzvaras vārtus. Kopumā Beilens izdarīja 38 metienus, iekrāja +4 lietderības koeficientu un četras reizes sagādāja komandai vairākumu.

Arī Maskavas “Dynamo” uzbrucējs Dmitrijs Jaškins par mēneša labāko atzīts trešo reizi. Komandai uzvarot astoņās no deviņām spēlēm, Čehijas izlases hokejists izcēlās ar septiņiem vārtiem un sešām piespēlēm. Jaškins bija aktīvs - viņa kontā ne tikai 35 metieni, bet arī 25 spēka paņēmieni. Jāpiezīmē, ka Jaškins sezonu pabeidza kā līgas labākais snaiperis, pretinieku vārtos raidot 38 ripas. Tas kļuva par jaunu “Dynamo” rekordu.

Labākā jaunā spēlētāja gods pirmoreiz ticis Kļimam Kostinam no Omskas “Avangard”. Komanda uzvarēja sešās no astoņām spēlēm, bet Kostins izcēlās ar 4+5. Mačā pret Rīgas “Dinamo” Kostins iemeta divus vārtus.

Izmantotie resursi:
https://www.khl.ru/news/2021/03/01/...