Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Bārtuļa "Barys" izcīna sauso uzvaru, neizšķirtu sērijā panāk arī Kulda

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bārtuļa "Barys" izcīna sauso uzvaru, neizšķirtu sērijā panāk arī Kulda
Artūrs Kulda
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Revanšēties par vakar piedzīvotajiem zaudējumiem izdevies Latvijas izlases aizsargu pārstāvētajiem Kontinentālās hokeja līgas klubiem. Oskars Bārtulis un Astanas "Barys" izbraukumā atstāja sausā Omskas "Avangard" (2:0), kamēr Artūrs Kulda un Ufas "Salavat Yulaev", pateicoties somu uzbrucēju Tēmu Hartikainena un Anti Pilstrēma vārtiem, ar 2:1 pieveica Gagarina kausa pašreizējo čempioni Magņitogorskas "Metallurg".

Astanas "Barys" panākumu nodrošināja, pirmajās 14 minūtēs gūstot divus bezatbildes vārtus. Rezultātu atklāja Dmitrijs Upers, kurš Omskas "Avangard" vāciešu uzbrucēja Fēliksa Šica noraidījumu līdz mača noslēgumam realizēja ar spēcīgu šāvienu no labā iemetiena apļa, bet pārsvaru no vārtu priekšas dubultoja Fjodors Poliščuks, kurš izmantoja piespēli no aizvārtes.

Lai gan laukuma saimnieki tūdaļ nomainīja neveiksmīgo vārtsargu Konstantīnu Baruļinu un katrā no nākamajām trešdaļām sāncenšiem ļāva izdarīt nieka trīs metienus (kopumā attiecība 60 minūšu garumā bija 37:16), Astanas "Barys" slovāku vārtsargs Jāns Laco, kurš 2012. gada pasaules čempionātā tika atzīts par labāko, bija nepārspējams - 2:0.

Oskars Bārtulis uzvarētāju rindās laukumā pavadīja 15:51 minūti, kuru laikā izdarīja vienu metienu pa pretinieku vārtiem un nopelnīja divu minūšu noraidījumu par sāncenša turēšanu ar rokām.

Pateicoties panākumam viesos, 1-1 sērijā panākusi arī Ufas "Salavat Yulaev", kas ar 2:1 pieveica Gagarina kausa pašreizējo čempioni Magņitogorskas "Metallurg". Par galvenajiem varoņiem kļuva somu uzbrucēji: rezultātu septītajā minūtē atklāja Tēmu Hartikainens, bet uzvaru pēc viņa piespēles no aizvārtes un no neērtā satvēriena piecas ar pusi minūtes pirms pamatlaika noslēguma nodrošināja Anti Pilstrēms.

Artūrs Kulda laukumā pavadīja otru ilgāko laiku starp Ufas "Salavat Yulaev" spēlētājiem - 21:54 minūtes -, kuru laikā izcēlās ar vienu metienu, trim spēka paņēmieniem un diviem bloķētiem sāncenšu raidījumiem.

Neizšķirts arī sērijā starp Austrumu konferences otrajā vietā finišējušo Novosibirskas "Sibir" un piecas pozīcijas zemāk regulāro čempionātu noslēgušo Čeļabinskas "Traktor". Laukuma saimnieki piecu minūšu laikā izsēja divu vārtu pārsvaru, trešos vārtus divos mačos gūstot aizsargam Deronam Kvintam, bet arī šajā mačā par varoni kļuva soms.

Jarno Koskiranta vispirms mazākumā nopelnīja soda metienu, kuru realizēja ar perfektu metienu no neērtā tvēriena, bet divas minūtes vēlāk dubultoja Novosibirskas "Sibir" pārsvaru pēc piespēles no aizvārtes. Punktu sāncenšu cerībām pielika Maksims Šalunovs mazākumā - 5:2.

Zviedru uzbrucējs Oskars Mellers vēlreiz atnesa Kazaņas "Ak Bars" uzvaru pagarinājumā ar 3:2 pret Jekaterinburgas "Avtomobilist", tādējādi sērijā rezultāts kļuvis 2-0. Laukuma saimnieki izglābās pašā pamatlaika izskaņā: Artjoms Lukojanovs deficītu līdz minimumam samazināja 58. minūtē, bet neizšķirtu 19 sekundes vēlāk panāca Džastins Azevedu.

Austrumu konferences izslēgšanas spēles

SērijaMačsSērijā
Kazaņas "Ak Bars" (1) – Jekaterinburgas "Avtomobilist" (8)3:2 P2-0
Novosibirskas "Sibir" (2) – Čeļabinskas "Traktor" (7)5:21-1
Magņitogorskas "Metallurg" (3) – Ufas "Salavat Yulaev" (6)1:21-1
Omskas "Avangard" (4) – Astanas "Barys" (5)0:21-1

  -4 [+] [-]

, 2015-03-01 16:07, pirms 9 gadiem
Ufa zināja, ko dara, izvēloties pretiniekus pirmajā kārtā. Uzpūsts zilonis MMg

  +3 [+] [-]

, 2015-03-01 16:23, pirms 9 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Ufa zināja, ko dara, izvēloties pretiniekus pirmajā kārtā. Uzpūsts zilonis MMg
protams, pagājušajā gadā nopirka sev kausu!!

  -1 [+] [-]

, 2015-03-01 16:24, pirms 9 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Ufa zināja, ko dara, izvēloties pretiniekus pirmajā kārtā. Uzpūsts zilonis MMg
Uzpusts zilonis gluzi Magnitka gan nav. Bet austrumos viennozimigi interesantakais paris gan sis ir. Nebus brinums, ja serija noslegsies 7.spele. Kam par labu- to gan nenemsos prognozet.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-03-01 16:29, pirms 9 gadiem
tiesneši tik dāsni ar noraidījumiem, tik un tā kā sakās - taisnība uzvarēs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-03-01 18:24, pirms 9 gadiem
Avto no 2: 0 1 minūtes laikā 2 golus ielada jau 3/3 beigās

  +1 [+] [-]

, 2015-03-01 18:41, pirms 9 gadiem
Sibirj šodien 3 vārti mazākumā. Tas droši vien ir vismaz PO rekords ja ne KHL rekords vai tā atkārtojums. Nav dzirdēts ka kāda komanda vienā spēlē 4 vārtus iemestu mazākumš

  +1 [+] [-]

, 2015-03-01 20:22, pirms 9 gadiem
Bieži vien mums patīk lamāt DR ar teikumu nu kā tā var, tas ir ārprāts utt.
Ja DR būtu Soču vietā PO: varētu lamāt nu kā var 2 izšķirošās spēlēs pēc kārtas jau pirmā minūtē ielaist vārtus , vispār koncentrēties neprot spēles sākumā.
Ja DR būtu Automobilist vietā , ni kā var izlaist uzvaru no 2-0 divarpus minūtes pirms beigām un vēl otros vārtus pavisam stulbi uzdāvinām.
Ja DR būtu Traktos vietā-vispār spēlēt nemāk , 3 vārtus ielaiž mazākumā, nu aks tā spēlē.
Ja DR būtu Sibirj vietā. Protams regulārā čempionātā spēlē un sak'pj galvā , bet kā pirmā nopietnā spēle tā pilnīgi neko nevar izdarīt savā laukumā un 1-4 zaudējam utt.
Kāpēc šādas fantāzijas. Mums ļoti patīk lamāt savējos un neredzma ka tas irs ports un visādas problēmas ir visās komandās.
Jau sen esmu rakstījis , ja vajag jebkurai komandai var atrast nopietnas kļūdas kur piekasīties. Daudziem patīk hokejs jo tur var kārtīgi nolaist tvaiku, izlamāties, jo hokeja spēlē būs kļūdas ļoti daudz un vari kārtīgi visus nolamāt.
2 dienās- izlaž dažās sekundēs spēles beigās 2 v;artu pārsvaru, ielaiž 3 vārtus mazākumā, ielaiž 2 spēlēs pēc kārtas vārtus pirmā minūtē. Tā var turpināt ilgi. Tāpeēc arī hokejs patīk , ka ir interesanti, negaidīti notikumi.

  -1 [+] [-]

, 2015-03-02 12:10, pirms 9 gadiem
Lecīgais Kovaļčuks,besī ārā!Vajadzēja pēc spēles viņam iedod 2+2,vismaz!Esmu par Hari/Kašeli un Mārčulīti/!Tikai ne par ASK un Cisku!Par pārējiem letiņiem,domāju ka nespīd,konferences finālos pat netiks,un lielajā finālā netik!Dinamo-Sibir -lielais fināls!