Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Pujaca "Avangard" pagarinājumā salauž Kuldas "Sibir" un izcīna trešo uzvaru sērijā

Pujaca "Avangard" pagarinājumā salauž Kuldas "Sibir" un izcīna trešo uzvaru sērijā
Georgijs Pujacs
Foto: hawk.ru

Šodien Kontinentālās Hokeja līgas Gagarina kausa izcīņas spēlē Georgija Pujaca pārstāvētais klubs Omskas "Avangard" mājas spēlē, pateicoties Dmitrija Sjomina vārtiem pagarinājumā, ar 1:0 uzvarēja Artūra Kuldas Novosibirskas "Sibir". Sērijā ar 3:2 vadībā izvirzījās Omskas komanda.

Lai gan pirmajā periodā vārti netika gūti, tomēr mačs bija pietiekami interesants. Netrūka ne asumi (saķērās Andrejs Ivanovs no Omskas un Konstantīns Aleksejevs no "Sibir"), ne arī bīstami metieni pa vārtiem abu komandu izpildījumā. Kopumā vairāk un bīstamāk uzbruka mājinieki, daļēji pateicoties arī vienīgajam vairākumam perioda vidū. "Sibir" uz 11 Omskas metieniem spēja atbildēt vien ar četriem, tiesa, to vidū bija arī Sergeja Šumakova izgājiens pret Kari Ramo.

Otro periodu labāk iesāka Omska, turpinot izdarīt spiedienu uz Džefa Glāsa vārtiem. Viesi tomēr spēja izturēt otro mazākumu un pat paši nopelnīja iespēju uzspēlēt vairākumu, kas gan netika realizēts. Spēle izlīdzinājās, abām komandām spējot izveidot bīstamus momentus vārtu tuvumā, tomēr bez rezultāta. Novosibirska nopelnīja vēl vienu nevajadzīgu noraidījumu (uzskatāms skaitliskā sastāva pārkāpums – no tālā soliņa seši laukuma spēlētāji bija savu vārtu tuvumā), tādējādi iniciatīvu atkal atdodot mājiniekiem. Perioda noslēgumā, pateicoties Omskas noraidījumiem, iniciatīva bija "Sibir" pusē, tomēr līdz reāliem draudiem Ramo sargātajam cietoksnim tā arī nenonāca.

Trešajā periodā komandas pakāpeniski "atvērās", sāka spēlēt atklātāku hokeju, tomēr aizsardzību saglabāja labā līmenī un vārtus neielaida. Perioda noslēgumā labas iespējas vairākumā bija "Avangard", tomēr Oļega Gubina noraidījums palika neizmantots, un spēle turpinājās pagarinājumā.

Pagarinājumā spēle joprojām bija atklāta, tomēr abas komandas, īpaši "Sibir", vairāk kļūdījās. Omskai epizodiski izdevās iesēsties viesu aizsardzības zonā, kas vēl vairāk nogurdināja pretiniekus, un vienā no uzbrukumiem pēc Aleksandra Frolova metiena ripa trāpīja pa Tomaša Zaborska slidu un nonāca pie Dmitrija Sjomina, kurš to raidīja tukšos vārtos.

Georgijs Pujacs "Avangard" rindās nospēlēja 19 minūtes un 25 sekundes un metienus pa vārtiem neizdarīja, bet Artūrs Kulda laukumā pavadīja nepilnas 26 minūtes un vienreiz meta pa vārtiem.

Pārējās spēles

Magņitorgorskā vietējais "Metallurg" ar 2:1 pieveica Ufas "Salavat Yulaev", sērijā izvirzoties vadībā ar 3:2. Uzvarētāju labā abus vārtus guva Milans Gulāšs, bet divreiz viņam asistēja Džastins Hodžmens. Ufas kluba rindās vienīgos vārtus guva Stefans Ružička. Lielisku maču magņitkas vārtos aizvadīja Ari Ahonens, neitralizējot 30 ufiešu metienus.

Arī Čeļabinskā notiekošajā mačā uzvaru svinēja mājas komanda. Vietējais "Traktor" ar 6:3 uzvarēja Astanas "Barys", sērijā panākot 3:2 savā labā. Lai gan pirmie vārtus guva viesi, tomēr Čeļabinska atbildēja ar pieciem bezatbildes vārtiem. Uzvarētāju rindās divus vārtus guva Jans Bulis, bet četras rezultatīvas piespēles partneriem veica Staņislavs Čistovs.

KHL, 1.marts

Omskas "Avangard" – Novosibirskas "Sibir" 1:0 (0:0, 0:0, 0:0, 1:0)

Vārti: 68:17 Sjomins (Frolovs, Zaborskis) 1:0.
Metieni: 37:30.
Soda minūtes: 14:14.
Vārtsargi: Ramo - Glāss.

Izmantotais avots:
Континентальная Хоккейная Лига - KHL.RU -...