Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Marejs pirmo reizi kopš 2005. gada uzvar Berdihu, pusfinālā pret Džokoviču

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marejs pirmo reizi kopš 2005. gada uzvar Berdihu, pusfinālā pret Džokoviču
Endijs Marejs
Foto: Reuters/Scanpix

Piektdien Dubaijas ATP "World Tour 500" turnīra pusfinālos čempions Novaks Džokovičs tiksies ar Endiju Mareju, bet Rodžera Federera pretinieks būs Huans Martins Del Potro.

Pirmajā ceturtdaļfinālā Endijs Marejs tikās ar "aizmigušo" Tomašu Berdihu. Čehijas pirmais numurs spēlēja ļoti slikti, taču neskatoties uz to, viņam bija cerības aizķert vismaz otro setu. Marejs pirmajā partijā uzvarēja ar 6:3, bet otrajā divas reizes nenoturēja breika pārsvaru.

Berdihs 11. geimā atkal neprata noturēt savu servi, neveiksmīgi nospēlējot pie tīkla. Arī ierasti uzticamais sitiens ar labo roku šodien regulāri pievīla. Marejs punktu mačam spēja pielikt ar septīto mačbumbu – 6:3, 7:5. Pēdējā geimā Berdiham bija breikbumba, taču tās izspēlē viņš atsita tīklā skota servi.

Marejs Berdihu līdz šim vienīgo reizi bija uzvarējis 2005. gadā Bāzelē. Kopš tā laika trīs setos zaudēts 2006. gadā Adelaidā, 2010. gadā "French Open" un arī pērn Parīzē.

"Visā savā karjerā, šķiet, esmu zaudējis tikai vienu, maksimums divas spēles, kurās esmu servējis par uzvaru. Esot vadībā ar 40:0, man neizdevās ieservēt piecas pirmās serves pēc kārtas, bet Berdihs trāpīja lielus sitienus. Neizmantojis iespējas, sāku spēlēt pārāk pasīvi, ļaujot viņam diktēt spēli. No taktikas viedokļa, pusotrs sets bija labs," maču komentēja Marejs.

Britu pirmā numura pretinieks pusfinālā būs Novaks Džokovičs. Serbs tika galā ar savu tautieti Janko Tipsareviču – 6:1, 7:6(6). Tipsarevičam otrā seta taibreikā bija setbumba ar savu servi, taču visnepiemērotākajā brīdī Janko "izcēlās" ar dubultkļūdu.

Džokovičs Dubaijā uzvarējis jau 18 spēles pēc kārtas, pēdējo zaudējumu šeit piedzīvojot 2008. gada pusfinālā pret Endiju Rodiku. Ar Mareju Džoko pēdējo reizi ticies pavisam nesen – neaizmirstamā "Australian Open" pusfinālā, kurā Nole Endiju pieveica dramatiskā piecu setu spēlē.

Ja viena sērija šodien pārtrūka, tad citai bija lemts turpināties. Četrkārtējais Dubaijas turnīra čempions Rodžers Federers 12. reizi tikpat spēlēs tika galā ar Mihailu Južniju. Šveicietim komfortabla uzvara divos setos 6:3, 6:4. Federers Južnijam nedeva nevienu breika iespēju.

Federers pusfinālā tiksies ar Huanu Martinu Del Potro. Argentīnietim šodien bija jāspēlē tikai viens sets pret Žo-Vilfrīdu Tsongu. Francūzis, zaudējis pirmā seta taibreiku ar 1:7, otrajā setā vairs nebija ieinteresēts cīnīties un izkāra balto karogu – 2:6. Del Potro piektā uzvara sešās spēlēs pret Francijas pirmo numuru.

Federers uzvarējis 9 no 11 spēlēm pret Del Potro. Divas uzvaras gūtas šogad – "Australian Open" ceturtdaļfinālā un Roterdamas fināla.

Pusfināli notiks rīt, fināls – sestdien. Turnīram līdzi sekot palīdz Viasat Sport Baltic.

"Dubai Duty Free Tennis Championships" ATP Tour 500 turnīrs Dubaijā (AAE)

Pusfinālu pāri

Spēle
(1) Novak Djokovic - (3) Andy Murray
(2) Roger Federer - (8) Juan Martin Del Potro

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Novak Djokovic - (7) Janko Tipsarevic6:1 7:6(6)
(2) Roger Federer - Mikhail Youzhny6:3 6:4
(3) Andy Murray - (5) Tomas Berdych6:3 7:5
(8) Juan Martin Del Potro - (4) Jo-Wilfried Tsonga7:6(1) 6:2

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home

  +4 [+] [-]

, 2012-03-01 20:50, pirms 12 gadiem
Un Gulbis savukārt paziņojis, ka, iespējams, jau pēc 2 gadiem beigs savu prof. karjeru!! (Nu negribētos jau, jo aiz viņa šeit tenisā pagaidām nekā spīdoša nav.)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-03-02 00:12, pirms 12 gadiem
messibesii3 rakstīja: Marejam jauzvar serbs!
tur nav divu domu
Pēc kā tu to spried?? Ja nu vienīgi pēc tā, ka negribi serbu finālā pret RF...

     [+] [-]

, 2012-03-02 02:32, pirms 12 gadiem
messibesii3 rakstīja: Marejam jauzvar serbs!
tur nav divu domu
tur ir gan!
piz*ec Marejam
un finalaa pizd*c Dzoko
tas nav nekas vairak, ka mana prognoze, subjektiva