Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Zvejnieks un Puķītis iekļūst Pasaules kausa posma ceturtdaļfinālā 1000 metru distancē

Andrejs Siliņš

Zvejnieks un Puķītis iekļūst Pasaules kausa posma ceturtdaļfinālā 1000 metru distancē
Roberto Puķītis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas šorttrekisti Roberts Zvejnieks un Roberto Puķītis piektdien Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā iekļuva sezonas pirmā Pasaules kausa posma ceturtdaļfinālā 1000 metru distancē, vēstī ziņu aģentūra LETA.

Priekšskrējienos Zvejnieks un Puķītis savos slidojumos ieņēma otrās vietas, kas ļāva tikt nākamajā kārtā, kur jau notika cīņa par ceturtdaļfinālu.

Tur 19 gadus vecais Zvejnieks savā slidojumā bija trešais, tikai nedaudz atpaliekot no otrās vietas, kas automātiski ļautu tikt ceturtdaļfinālā, taču latvietis gana droši tika starp tiem četriem labākajiem trešo vietu ieguvējiem, kuri arī tika labāk.

Savukārt Puķītis savā slidojumā finiša līniju šķērsoja pēdējais - piektais, taču viņam distancē patraucēja konkurents, kurš tika diskvalificēts, tāpēc Puķītis tika iekļauts ceturtdaļfināla dalībnieku pulkā.

Puķītis 2014.gadā piedalījās Soču olimpiskajās spēlēs un guva 15.vietu 1500 metru distancē, tomēr pēcāk viņš sportista gaitas uz laiku bija pārtraucis, taču tagad ir atgriezies sacensību apritē.

Vēl sacensībās startēja Kārlis Krūzbergs, kurš savā priekšskrējienā palika ceturtais un tālāk netika, no otrās pozīcijas atpaliekot 1,4 sekundes. Pirmajos četros apļos viņš turējās pirmajā pozīcijā, taču pēc tam noslīdēja zemāk.

Jau vēstīts, ka ceturtdien pusfinālu 1500 metros sasniedza 16 gadus vecais Roberts Krūzbergs, kurš tikai otro reizi karjerā startē Pasaules kausa posmos.

Tikmēr 500 metru distancē ceturtdien nevienam no latviešiem ceturtdaļfinālā neizdevās tikt.

Pusfināli un fināli 1500 metros notiks sestdien, bet 1000 metros izšķirošās cīņas tiks aizvadītas svētdien.

Savukārt piektdien notiks komandu stafešu priekšsacīkstes, kur startēs arī Latvijas gados jaunā šottreka komanda.
Olimpiskajā sezonā šorttrekā risināsies četri Pasaules kausa posmi, no kuriem pēdējais būs novembra vidū Seulā. Šie etapi ir arī kā kvalifikācija nākamā gada Phjončhanas olimpiskajām spēlēm.

Kopumā Pasaules kausā tiks sadalītas 110 ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm, bet Dienvidkorejai kā sacensību saimniecei jau ir garantētas piecas vietas gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē. Individuālajās distancēs Olimpiādei kvalificēsies 32 labākie šorttreka sportisti, kamēr stafetē tās būs astoņas labākās komandas. Ja individuālajās disciplīnās vienai valstij labāko 32 atlētu sarakstā būs vairāk par trim sportistiem, ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm iegūs ranga nākamie labākie slidotāji.

Izmantotie resursi:
LETA