Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Krūzbergs tiek ceturtdaļfinālā 500 un 1000 metros, Bērziņam pusfināls un sods

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Krūzbergs tiek ceturtdaļfinālā 500 un 1000 metros, Bērziņam pusfināls un sods
Roberts Krūzbergs. Foto: LOK/ Edijs Pālens/ LETA

Latvijas šorttrekisti Roberts Krūzbergs un Reinis Bērziņš sākuši dalību Kanādas pilsētā Monreālā notiekošajā Pasaules kausa otrajā posmā. Krūzbergs iekļuva ceturtdaļfinālā 500 un 1000 metru distancēs, bet Bērziņš pirmajās 1500 metru sacensībās sasniedza pusfinālu, bet otrajās saņēma sodu un sacensības vairs nevarēs turpināt.

• Pagājušajā nedēļā Monreālā sākās Pasaules kausa izcīņas jaunā sezona šorttrekā. Pirmajā posmā 1500 metru distancē Reinis Bērziņš izcīnīja trešo vietu, bet Roberts Krūzbergs ieņēma ceturto vietu 1000 metros. Abiem latviešiem gan neveiksmīgas izvērtās attiecīgi 500 un otras 1000 metru sacensības.

• Šodien turpat Monreālā sākās sezonas otrais posms. Roberts Krūzbergs pirmais no latviešiem stājās uz starta 500 metru distancē. Pirmajā kārtā viņš ilgu laiku turējās otrajā pozīcijā aiz Kazahstānas pārstāvja Denisa Ņikišas, bet finišā spēja viņu apsteigt un uzvarēt ar laiku 40.568 sekundes, kas bija trešais labākais rezultāts starp visiem dalībniekiem. Otrajā kārtā latvietis visu slidojumu atradās vadībā, finiša līniju sasniedzot ar vēl labāku laiku - 40.404 sekundes, kas nu jau bija otrs labākais rezultāts. Pārliecinošais sniegums Krūzbergam šajā distancē ļāva iekļūt ceturtdaļfinālā, kas paredzēts sestdien.

• Pēc tam sekoja sacensības 1000 metru distancē. Krūzbergs pirmajā sacensību kārtā sava slidojuma pirmajā pusē turējās trešajā pozīcijā, bet tad aizslidoja priekšā konkurentiem un noturēja uzvaru ar laiku 1:23.71 minūte. Tas bija pārliecinoši labākais laiks starp visiem dalībniekiem. Otrajā kārtā Krūzbergs slidoja teju divas sekundes lēnāk, bet pilnībā kontrolēja slidojuma gaitu, finišējot pirmajā vietā un arī šajā distancē droši sasniedzot svētdien paredzēto ceturtdaļfinālu.

• Tikmēr Reinis Bērziņš uzsāka uzreiz divas sacensības 1500 metru distancē. Pirmo sacensību ceturtdaļfināla slidojumu Latvijas šorttrekists sāka nesteidzīgi, ierindojoties pēdējā pozīcijā, bet tad viņš uzņēma tempu un izslidoja uz brīdi visiem priekšā. Trīs konkurenti viņu apsteidza, bet tam sekoja izšķirošais izrāviens, kas ļāva pēdējā aplī cīnīties par uzvaru slidojumā. Beigās gan sanāca piekāpties Kazahstānas pārstāvim Adilam Galjahmetovam, bet ar to pietika iekļūšanai sestdien paredzētajā pusfinālā.

Otro sacensību ceturtdaļfinālā Bērziņš pirmajos apļos turējās grupas vidū. Konkurenti ļoti laicīgi sāka kāpināt tempu, bet latvietis nesteidzās. Piecus apļus līdz beigām Bērziņš tika līdz otrajai pozīcijai, bet tad arī ieguva vadību. Lai to nosargātu un ieņemtu iekšmalu, latvietis sadūrās ar britu Nīalu Treisiju. Bērziņš finiša līniju šķērsoja otrajā pozīcijā aiz Kazahstānas šorttrekista Jerkebulana Šamuhanova, kas dotu vietu pusfinālā, bet sadursme ar Treisiju tika izskatīta un Bērziņš saņēma sodu, kas nozīmēja, ka tālāka dalība šajās sacensībās vairs nebija iespējama.

• Pasaules kausa otrais posms turpināsies rīt, kad, kā jau minēts, 500 metru ceturtdaļfinālā startēs Krūzbergs, bet 1500 metru pirmo sacensību pusfinālu aizvadīs Bērziņš. Sacensībām no plkst. 20:40 varēs sekot līdzi "Skating ISU" YouTube kontā.