Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Bērziņš Pasaules tūres šorttrekā posmā 1500 metros izcīna 14. vietu

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Bērziņš Pasaules tūres šorttrekā posmā 1500 metros izcīna 14. vietu
Reinis Bērziņš. Foto: AP/Scanpix

LETA. Latvijas sportists Reinis Bērziņš sestdien Monreālā Pasaules tūres šorttrekā pirmā posma 1500 metru sacensībās iekļuva B finālā izcīnīja 14.vietu.

Bērziņš savā pusfināla slidojumā pirmajos apļos bija sestajā vietā, bet pēc konkurentu sadursmes pakāpās uz otro pozīciju, taču noslēdzošajā aplī nenosargāja vietu un ar finiša laiku divas minūtes un 12,290 sekundes bija trešais, kas ļāva nodrošināt vietu B finālā.

Cīnoties par astoto vietu, B fināla slidojums sākās lēni un Bērziņš uz brīdi izvirzījās vadībā, bet, paātrinoties tempam, latvietis noslīdēja uz septīto pozīciju un finišēja septītais, kopvērtējumā ierindojoties 14.pozīcijā.

Savukārt Roberts Krūzbergs savā pusfināla slidojumā finišēja divās minūtēs un 16 sekundēs un bija piektais, neiekļūstot B finālā.

Bērziņš startēja arī ceturtdaļfinālā 500 metros un viņš savā slidojumā, veicot distanci 40,937 sekundēs, finišēja ceturtais, kamēr pusfinālu sasniedza pirmo divu vietu ieguvēji un divi ātrākie trešo vietu ieguvēji.

Krūzbergs sestdien 500 metru distancē sacentās gandarījuma kārtā. Viņš gandarījuma kārtas ceturtdaļfinālā savā slidojumā bija ātrākais, bet pusfinālā saņēma diskvalifikāciju un neiekļuva ceturtdaļfinālā.

Svētdien sacensības sāksies plkst.16.30 pēc Latvijas laika.

Pasaules tūrē, kas iepriekš bija zināma ar nosaukumu Pasaules kauss, šosezon tiks aizvadīti seši posmi. Pēc Monreālas sacensībām 1.-3.novembrī sportisti sacentīsies ASV pilsētā Soltleiksitijā, 6.-8.decembrī - Pekinā, 13.-15.decembrī - Seulā, 7.-9.februārī - Nīderlandes pilsētā Tilburgā, un 14.-16.februārī - 2026.gada olimpisko spēļu mājvietā Itālijas pilsētā Milānā.

Komandu ieskaites uzvarētāja saņems Starptautiskās Slidošanas savienības (ISU) Kristāla globusu.

Eiropas čempionāts notiks 17.-19.janvārī Vācijas pilsētā Drēzdenē, bet pasaules meistarsacīkstes - 14.-16.martā Pekinā.

Iepriekšējā sezonā no latviešiem vietu uz goda pjedestāla izcīnīja Bērziņš, kurš pirmajā posmā ieguva bronzas medaļu 1500 metru distancē. Savukārt 2022./2023.gada sezona Krūzbergam un Bērziņam bija labākā viņu karjerās, kā arī visu laiku veiksmīgākā Latvijas šorttreka vēsturē Pasaules kausa sacensībās.

Izmantotie resursi:
LETA