Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Bērziņš un Krūzbergs Kanādā sasniedza pusfinālu 1500 metros

Emils Ozerinskis

Bērziņš un Krūzbergs Kanādā sasniedza pusfinālu 1500 metros
Reinis Bērziņš. Foto: Rino Vanhooren

LETA. Latvijas šorttreka sportisti Roberts Krūzbergs un Reinis Bērziņš piektdien Kanādas Kvebekas provinces pilsētā Monreālā Pasaules tūres pirmā posma 1500 metru sacensībās iekļuva pusfinālā.

Krūzbergs ceturtajā ceturtdaļfinālā uzvarēja ar rezultātu divas minūtes un 17,286 sekundes, par 57 sekundes tūkstošdaļām apsteidzot Itālijas šorttrekistu Luku Špehenhauzeru.

Arī Bērziņš izcīnīja uzvaru, distanci veikdams divās minūtēs un 22,909 sekundēs un tuvāko sekotāju japāni Danu Ivasu apsteidzot par 0,118 sekundēm.

Nākamajā kārtā iekļuva divi ātrākie katra ceturtdaļfināla slidojuma šorttrekisti, kā arī četri no septiņiem trešo vietu ieguvējiem.

500 metru distancē ceturtdaļfinālā iekļūt izdevās vien Bērziņam. Viņš savā slidojumā ierindojās trešajā vietā, finišējot 40,817 sekundēs, taču bija to divu sportistu skaitā, kas uzrādīja ātrākos rezultātus astoņu grupu trešo vietu ieguvēju vidū.

Tālāk tika arī katra slidojuma pirmo divu vietu ieguvēji. Arī Krūzbergs finišēja trešais, taču viņš distanci veica 41,127 sekundēs, kas bija trešais labākais rezultāts trešo vietu ieguvēju vidū, kā pēdējam ceturtdaļfinālā iekļūstot Bērziņam.

Izmantotie resursi:
LETA