Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Eiropas čempionātā līderis Rodigari

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Eiropas čempionātā līderis Rodigari
Eiropas čempions Nikola Rodigari ir līderis arī šī gada kontinenta meistarsacīkstēs.
Foto: AP/Scanpix

Eiropas čempionātā šorttrekā Drēzdenē pēc divām disciplīnām kopvērtējuma līderis ir pašreizējais čempions Nikola Rodigari, kurš bija labākais 1500 metros un trešais 500 metru distancē. No Latvijas sportistiem puskilometrā veiksmīgākais bija Jānis Piuss.

Latvijas šorttrekistiem dalība 500 metru distancē varēja beigties jau priekšskrējienos. Jēkabs Saulītis sasniedza labāko laiku no latviešiem, tomēr skrējienā finišēja ceturtais un turpināt mačus nevarēja. Anša Roba skrējienā uz starta izgāja tikai trīs atlēti, bet Latvijas slidotājs finišu sasniedza pēdējais, turklāt ar laiku, kas neļāva cerēt uz maču turpināšanu. Jāniss Piuss savā skrējienā piedzīvoja kritienu, taču tiesneši par vainīgu tajā atzina austrieti Matiasu Štelcmilleru un mūsu sportistu iecēla nākamajā kārtā.

Otrajā kārtā Piuss devās uz ledus vienā skrējienā ar Rodigari, sasniedza personisko rekordu, ieņēma ceturto vietu piecu sportistu konkurencē, tā liekot punktu otrās dienas mačiem. Distances kopvērtējumā viņam 23. vieta, Robam 33., bet Saulītis palika 34. vietā 40 slidotāju konkurencē.

Finālā uzvarēja francūzis Maksims Šatanjē, tā kopvērtējumā pakāpjoties uz otro vietu. 500 metros otrais bija brits Džo Ilejs, bet Eiropas čempions Rodigari finišēja trešais, tomēr saglabājot čempionāta līdera statusu.

Šodien Eiropas čempionāts noslēgsies ar medaļu dalīšanu 1000 metros un stafetē.

Izmanotie resursi
isu.org

  -3 [+] [-]

, 2010-01-24 13:04, pirms 14 gadiem
I'm the champion!

  -1 [+] [-]

, 2010-01-24 13:40, pirms 14 gadiem
Real Gortat rakstīja: I'm the champion!
Heck no. Boston will win this year again.