Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Krūzbergam piektā vieta PK 1000 metru distancē

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Krūzbergam piektā vieta PK 1000 metru distancē
Roberts Krūzbergs. Foto: AP/Scanpix

Latvijas šorttrekisti Roberts Krūzbergs un Reinis Bērziņš turpina dalību Pasaules kausa ceturtajā posmā Seulā. Krūzbergs izcīnīja piekto vietu 1000 metru distancē, kamēr Bērziņš piedzīvoja kritienu un 1500 metros ierindojās 16. vietā.

• Vakar Roberts Krūzbergs un Reinis Bērziņš aizvadīja sacensības 1000 un 1500 metru distancēs. Bērziņam izdevās iekļūt pusfinālā abās 1500 metru sacensībās, bet Krūzbergs iekļuva ceturtdaļfinālā 1000 metros, kamēr 1500 metru otrajās sacensībās saņēma sodu par sadursmi ar konkurentu, noslēdzot dalību tajās.

• Šodien Krūzbergs pirmais stājās uz starta 1000 metru ceturtdaļfinālā. Pēc starta Latvijas šorttrekists ierindojās otrajā pozīcijā, bet ātri vien nokrita uz trešo pozīciju. Slidojumam bija gana augsts temps. Četrus apļus pirms finiša Krūzbergs atguva otro pozīciju, bet, sākoties pēdējam aplim, pa iekšmalu izlauzās itālis Pjetro Zīgels, aizlienot priekšā latvietim, kurš beigās finišēja trešais. Tomēr, kā jau minēts, slidojums bija gana ātrs, Krūzbergam uzstādot labāko laiku starp trešo vietu ieguvējiem, kas ļāva iekļūt pusfinālā.

• Krūzbergam bija ļoti nopietna konkurence pusfinālā. Pēc starta latvietis ierindojās ceturtajā pozīcijā, bet pēc tam atkrita uz pēdējo vietu. Četrus apļus pirms finiša Krūzbergs uzņēma ātrumu un apsteidza visus savus konkurentus. Pēdējos divos apļos viņam līdzi aizskrēja kanādietis Stevens Dubuā, latvieti arī apsteidzot un uzvarot slidojumā. Tikmēr Krūzbergs finišēja otrais, iekļūstot A finālā.

Finālu Krūzbergs sāka pārliecinoši, izvirzoties otrajā vietā. Sešus apļus pirms finiša latvietis pārņēma vadību slidojumā, bet trīs apļus pirms finiša zaudēja savu pozīciju. Konkurenti uzņēma augstu tempu, kamēr Krūzbergs atkrita uz pēdējo, piekto vietu, kurā arī noslēdza slidojumu. Par sacensību uzvarētāju pēc fotofiniša kļuva kanādietis Dubuā.

Pasaules kausa izcīņa šorttrekā, 1000 metri A fināls

VietaSportistsRezultāts
1.S. Dubuā (CAN)1:27.099
2.H. Defeons (KOR)1:27.113
3.P. Dions (CAN)1:27.302
4.J. van Tvuts (NED)1:27.335
5.R. Krūzbergs (LAT)1:27.583

• Tikmēr Bērziņš izgāja uz starta 1500 metru sacensību pusfinālā. Slidojuma sākumā latvietis ierindojās pēdējā vietā, bet astoņus apļus pirms finiša sāka centienus pārņemt vadību. Viņam teju izdevās vēlamo paveikt, bet tad līkumā viņš nedaudz zaudēja līdzsvaru un krita. Bērziņš slidojumu neturpināja, paliekot bez rezultāta un nekvalificējoties ne A, ne B finālam un sacensības noslēdzot 16. vietā.

• Svētdien Bērziņš aizvadīs pusfinālu 1500 metru otrajās sacensībās. Tās paredzētas plkst. 7:29 un būs vērojamas "Skating ISU" YouTube kontā.