Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

papildināts Puķītis neaizsniedzas līdz ceturtdaļfinālam 1500 metros un līdz astotdaļfinālam 500 metros

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Puķītis neaizsniedzas līdz ceturtdaļfinālam 1500 metros un līdz astotdaļfinālam 500 metros
Roberto Puķītis bija labākais no Latvijas pārstāvjiem, 500 metru distancē ieņemot 35., bet 1500 metru distancē 31. vietu.

Krievijas pilsētā Kolomnā sācies ceturtais pasaules kausa posms šorttrekā, kurā uz starta izgāja arī Latvijas šorttrekisti Roberto Puķītis, Jēkabs Saulītis un Evita Krievāne. Posma ievadā vislabāk veicās Puķītim, kurš 500 metru distancē palika aiz astotdaļfināla durvīm, ieņemot 35. vietu, bet 1500 metru distancē palika aiz ceturtdaļfināla barjeras 31. vietā.

Ceturtais pasaules kausa posms iesākās ar priekšsacīkstēm 1500 metru distancē vīriešiem, kurās uz starta izgāja Jēkabs Saulītis un Roberto Puķītis. Piektais slidojums izvērtās par sīvu sacensību sportistu starpā par pirmajām trīs vietām, kas ļautu kvalificēties pamatsacensībām. Tieši Puķītis kā trešais ar rezultātu 2:21.719 minūtes iekļuva nākošajā sacensību kārtā. Tikmēr astotajā slidojumā neveiksmīgi nostartēja Jēkabs Saulītis, kurš palika pēdējais ar laiku 2:33.184 minūtes, no vajadzīgās trešās vietas atpaliekot par 2.751 sekundēm. Jāpiezīmē, ka šajā slidojumā uzvarēja pašreizējais pasaules kausa līderis Čārlzs Hamelins no Kanādas. Līdz ar to Saulītim 1500 metros 69. vieta 77 dalībnieku konkurencē.

Sacensību otrajā kārtā Puķītis stājās uz starta noslēdzošajā devītajā slidojumā. Lai iekļūtu ceturtdaļfinālā bija jāapsteidz divi no pieciem sportistiem, kas šoreiz neizdevās. Lai arī tika uzstādīts septītais labākais laiks starp otrās kārtas dalībniekiem (2:18.387), Puķītis palika ceturtais savā slidojumā, zaudējot trešo vietu izcīnījušajam nīderlandietim Sjinkem Knegtam 0.809 sekundes. Tādējādi latvietis sacensības noslēdza 31. pozīcijā.

1500 metru distancē sievietēm startēja Evita Krievāne, kurai kārtējo reizi neizdevās izkļūt no pirmās kārtas. Pirmajā slidojumā viņa palika pēdējā ar rezultātu 2:40.874 minūtes, no trešās vietas atpaliekot par 1.447 sekundēm, kas sacensībās ļāva ieņemt 55. vietu 64 dalībnieču konkurencē.

Vēlāk pēcpusdienā norisinājās sacensības 500 metru distancē. Lai iekļūtu priekšsacīkšu posmā Latvijas sportistiem bija jāprvar sacensību pirmā kārta, no kuriem priekšsacīkstēm kvalificējās divi labākie un vēl attiecīgi 12 un 16 labāko rezultātu īpašnieki no trešajā vietā palikušajiem sievietēm un vīriešiem.

Sacensības sievietēm atkal ātri noslēdzās Evitai Krievānei, kura desmitajā slidojumā palika pēdējā starp četrām dalībniecēm, uzstādot rezultātu 46.672 sekundes. No otrās un trešās vietas slidojumā, kas būtu devis iespēju tikt tālāk, Krievāne atpalika par teju divām sekundēm. 62 dalībnieču konkutencē viņai 53. vieta.

Tikmēr Saulītis un Puķītis ar pirmo kārtu veiksmīgi tika galā. Saulītis ar laiku 43.322 sekundes septītajā slidojumā ieņēma otro vietu, bet Puķītis 11. slidojumā finišu sasniedza trešais, ar kura rezultātu, 42.885 sekundes, pietika, lai kvalificētos priekšsacīkstēm. Tajās jau trešajā slidojumā startēja Puķītis, kurš četru sportistu konkurencē spēja ieņemt trešo vietu ar rezultātu 42.159 sekundes. Ar to bija pietiekami, lai iekļūtu labāko 12 starpā no trešo vietu ieguvējiem un turpinātu cīņu par vietu astotdaļfinālā. Neveiksmīgi priekšsacīkstes noslēdza Saulītis, kurš savā slidojumā turējās vajadzīgajā otrajā vai trešajā vietā, bet beigās saņēma sodu, kas beidzās ar diskvalifikāciju, kā rezultātā bija spiests 500 metru distancē ieņemt 57. vietu.

Roberto Puķītis cīņā par vietu astotdaļfinālā izgāja uz starta piektajā no desmit slidojumiem. Vajadzēja būt starp diviem labākajiem, vai vienam no četriem labākajiem trešo vietu ieguvējiem savos slidojumos. Latvijas šorttrekistam neizdevās sasniegt nevienu no mērķiem, paliekot pēdējā, ceturtajā vietā ar rezultātu 41.633 sekundes. No trešās vietas, kas ar rezultātu garantētu iekļūšanu astotdaļfinālā, latvieti šķīra 0.047 sekundes. Līdz ar to 500 metru distancē Puķītis ierindojās 35. vietā un varēja sākt gatavoties startam 1000 metru distancē.

Izmantotie resursi:
isu.org