Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Šorttrekisti gatavojas PK pēdējam posmam

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Šorttrekisti gatavojas PK pēdējam posmam
Foto no PK posma sacensībām Seulā

Latvijas šorttrekisti Haralds Silovs, Jēkabs Saulītis, Ansis Robs un Evita Krievāne trenera Māra Birzuļa vadībā šodien uzsāks šīs sezonās noslēdzošo ISU Pasaules kausa ceturto posmu šorttrekā, kas no 12. līdz 15. novembrim norisināsies ASV pilsētā Marketē.

Šosezon jau ir notikuši trīs ISU Pasaules kausa posmi. Pirmie divi notika Āzijā - Pekinā un Seulā. Trešais norisinājās pagājušajā nedēļā Kanādas pilsētā Monreālā, kas arī bija pirmais atlases posms uz 2010.gada Vankūveras Olimpiskajām spēlēm. Pēc ASV Pasaules kausa posma notiks rezultātu summēšana. Pavisam tiks dotas 36 kvotas 1500 m distancē un 32 kvotas 500m un 1000 m distancēs, kā arī astoņas stafešu komandas gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē .

Treneris Māris Birzulis ir pieteicis šādu mūsu atlētu virknējumu, kuri startēs visās trijās distancēs: Turīnas olimpisko spēļu dalībniece Evita Krievāne dāmu konkurencē, Eiropas vicečempions Haralds Silovs, juniori Jēkabs Saulītis un Ansis Robs vīru sacensībās. Šoreiz uz starta nestāsies Jānis Piuss, kurš palidzēs komandai un asistēs komandas treneri Māri Birzuli.

Šodien plkst. 17:00 pēc Latvijas laika tiks dots starts 1500 m priekšškrējieniem. Katrā skrējienā startēs seši atlēti, pirmie trīs kvalificēsies nākamajai kārtai. Kopumā notiks trīs kārtas līdz pusfinālam. Pēc ceturtdaļfināla 1500 m sāksies priekšsacīkstes 500 m distancē, kur distancē dosies četri dalībnieki un labākie divi kvalificējas nākamajai kārtai.

Informāciju sagatavoja:
Kristīne Fogele

  +1 [+] [-]

, 2009-11-12 16:24, pirms 15 gadiem
Veiksmi visiem!Mūsu juniori gan vēl "zaļi",bet ,lai cīnās!Haraldam jātiek!