Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Puķītim finišā kritiens un 1500 metru pusfināls paliek neaizsniegts

Rolands Eliņš

Puķītim finišā kritiens un 1500 metru pusfināls paliek neaizsniegts
Roberto Puķītis

Itālijas pilsētā Turīnā notiekošajā Pasaules kausa izcīņas posmā šorttrekā, kas reizē ir arī daļa no Soču ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas, pusfinālam kvalificēties nespēja Roberto Puķītis.

Puķītis bija iekļuvis ceturtdaļfinālā ar iegūtu trešo vietu savā priekšslidojumā, un viņš bija vienīgais Latvijas šorttrekists, kurš šajā PK posmā nokļuvis tik tālu, jo Jēkabs Saulītis, Roberts Zvejnieks un Evita Krievāne savās distancēs jau bija izstājušies.

Ceturtdaļfinālā Puķītis bija iekļuvis ar laiku 2:19,027, ar kādu viņš būtu izcīnījis uzvaru savā šodienas slidojumā, taču trases lielāko daļu Puķītis atradās piektajā vietā sešu šorttrekistu konkurencē. Liktenīga gan izrādījās pēdējā virāža, kurā notika kritiens. Par vainīgajiem šajā epizodē tika atzīti Puķītis un slidojuma favorīts Japānas sportists Juzo Takamido (sestā vieta rangā šajā disciplīnā), kuri tika diskvalificēti, rezultātu nesaņēma un abiem līdz ar to cerības uz pusfinālu vējā.

Taču Puķītis tik un tā šajā disciplīnā ierindojās labāko 30 sportistu vidū. Otrais PK posms, kurā tiks noskaidroti Olimpisko spēļu dalībnieki, norisināsies no 14.-17. novembrim Kolomnā, Krievijā. Sočiem 1500 metru disciplīnā kvalificēsies 36 sportisti.

Pasaules ranga kopvērtējumā Puķītis šobrīd ieņem 57. vietu.

Izmantotie resursi:
Short Track Speed Skating - Results