Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Piuss un Saulītis startēs pasaules junioru čempionātā

Jānis Pārums

Piuss un Saulītis startēs pasaules junioru čempionātā
Jēkabs Saulītis un Jānis Puiss

Nedēļas nogalē Latvijas junioru izlases šorttrekisti Jānis Piuss un Jēkabs Saulītis trenera Māra Birzuļa vadībā uzsāks startu pasaules junioru čempionātā šorttrekā, kas norisināsies Kanādas pilsētā Šerbrūkā.

Piekdien mūsu sportisti uzsāks cīņu 1500 metru distancē, sestdien rādīs savu varēšanu trīs reizes isākajā 500 metru distancē un svētdien noslēdzošā 1000 metru distancē.

Katrā distancē tiek izcīnītas medaļas. Svētdien astoņi labākie šertrekisti pēc trijām distancēm vēl cīnīsies par apsolūtā čempiona titulu 1500 metru superfinālā .

Tā kā junioriem šorttrekā nenotiek ne Eiropas kausi, ne junioru Eiropas čempionāts, tad šīs ir sezonas visnozīmīgākās sacensības. Jēkabs Saulītis jau ir piedalījies šāda ranga sacensībās, bet Jānis Piuss ir debitants un pirmo reizi pārstāvēs Latviju tik augstas raudzes sacensībās.

Par favorītiem tiek uzskatīti Dienvidkorejas un Kanādas sportisti, tradicionāli spēcīgāko pulkā jāmin Ķīnas, ASV un Japānas šorttrekisti. No Eiropas kā labākos jāmin Krievijas, Itālijas, Ungārijas un Nīderlandes sportistus.

Vislabākos panākumus no Latvijas pasaules junioru čempionātā ir sasniegusi rīdziniece Evita Krievāne, kura 2006 gadā izcīnija ceturto vietu 500 metru distancē.

Pēc šīm sacensībām abi juniori un treneris Māris Birzulis pievienosies mūsu pieaugušo izlases līderiem Haraldam Silovam un Evitai Krievānei, lai no 16. līdz 18. janvārim piedalītos Eiropas čempionātā šorttrekā, kas notiks Itālijas pilsētā Turinā.

Informāciju sagatavoja:
Edvīns Silovs LSA

  +1 [+] [-]

, 2009-01-08 18:39, pirms 15 gadiem
lai veicas ';

     [+] [-]

, 2009-01-08 20:56, pirms 15 gadiem
veicas lai

     [+] [-]

, 2009-01-08 21:12, pirms 15 gadiem
Piuss go go go!
tekstaa kljuudu daudz