Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Krūzbergs un Bērziņš piektdien Pekinā sāks Pasaules kausa šorttrekā trešo posmu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Krūzbergs un Bērziņš piektdien Pekinā sāks Pasaules kausa šorttrekā trešo posmu
Roberts Krūzbergs. Foto: AP/Scanpix

LETA. Latvijas sportisti Roberts Krūzbergs un Reinis Bērziņš piektdien Pekinā sāks Pasaules kausa šorttrekā trešo posmu.

Piektdien priekšsacīkstes sāksies no plkst. 3 pēc Latvijas laika, sestdien no plkst. 4.30, bet svētdien - no plkst.5. Sacensības tiešraidē var vērot "YouTube" kanālā "Skating ISU".

Krūzbergs šajā posmā startēs 500 metru pirmajā distancē un 1000 metros, bet Bērziņš piedalīsies 1500 metru un 500 metru otrās distances sacensībās.

Pirmie divi posmi norisinājās Monreālā, latviešiem sezonas labākos rezultātus uzrādot pirmajā no tiem. Bērziņš izcīnīja trešo vietu 1500 metros, bet Krūzbergs bija ceturtais 1000 metru otrajā distancē.

Iepriekšējā sezona Krūzbergam un Bērziņam bija labākā viņu karjerās, kā arī visu laiku veiksmīgākā Latvijas šorttreka vēsturē Pasaules kausa sacensībās.

Krūzbergs sezonas pirmajā Pasaules kausa posmā Monreālā uzvarēja 1000 metros un sagādāja Latvijai pirmo zelta godalgu šāda ranga sacensībās. Viņš šajā distancē aizvadītajā sezonā izcīnīja arī pārējo divu kalumu medaļas - vienu sudraba un divas bronzas godalgas. Savukārt Bērziņš izcīnīja divas bronzas medaļas 1500 metru sacensībās.

Sezonas kopvērtējumā Krūzbergs Pasaules kausa sacensībās bija trešais 1000 metru distancē un - astotais visu disciplīnu summā, bet Bērziņš 1500 metros bija ceturtais un summā ierindojās 13.pozīcijā.

Pasaules kausa sezona turpināsies decembrī ar posmu Seulā, bet noslēgsies februārī ar etapiem Drēzdenē un Gdaņskā. Pasaules čempionāts notiks martā Roterdamā, kamēr Eiropas meistarsacīkstes iecerētas janvārī Gdaņskā.