Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempioni šorttrekā - Silovs un Krievāne

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sestdien un svētdien notikušajās Latvijas atklātā čempionāta šorttreka sacensībās, kas norisinājās Ventspils Olimpiskā centra Ledus hallē, vīriešu konkurencē Latvijas čempiona titulu atkārtoti izcīnīja Eiropas vicečempions absolūtajā vērtējumā Haralds Silovs, uzvarot visās distancēs.

Cieši uz pēdām minot, otrajā vietā ierindojās jaunais talants ventspilnieks Jēkabs Saulītis un trešajā vietā palika Jānis Piuss. Ar nopietnāko pretestību Silovs saskārās 1000m distancē, kurā viņam bija sīva spēkošanās ar Saulīti. Pēc abu sportistu pagrūstīšanās Saulītis tika diskvalificēts.

Sieviešu konkurencē par Latvijas čempioni kļuva Evita Krievāne.

Sacensībās piedalījās liels dalībnieku skaits no Lietuvas, Polijas, Slovākijas un Latvijas. Sacensības norisinājās 500m, 1000m, 1500m. Kā arī pirmo reizi tika veikts eksperimentālais starts superfinālā 2000m distancē ar četriem starpfinišiem. Ik pēc trim apļiem tika dots starpfinišs un dalībniekiem bija iespēja krāt punktus kopvērtējumam. Jāpiebilst, ka šāds sacensību veids ir ļoti sarežģīts un nogurdinošs, pielīdzināms 500m distancei, tik veicot to atkārtoti četras reizes.

Medaļas tika izspēlētas dažādās vecumu grupās no 6.gadu vecuma līdz senioriem.

Informāciju sagatavoja:
Kristīne Fogele,
Latvijas Slidošanas Asociācija

  +3 [+] [-]

, 2009-04-06 12:32, pirms 15 gadiem
Buutu diivaini ja buutu savaadaak

     [+] [-]

, 2009-04-06 15:56, pirms 15 gadiem
Ventiņi Rullē!

     [+] [-]

, 2009-04-08 19:06, pirms 15 gadiem
Feina bilde!Par to,ka jauniņais Saulītis nelaida garām Haraldu,viņu diskvalificē?!Parasti jau diskābeli noķer tie,kas dzen garām.

     [+] [-]

, 2009-04-09 10:59, pirms 15 gadiem
skyter rakstīja: Feina bilde!Par to,ka jauniņais Saulītis nelaida garām Haraldu,viņu diskvalificē?!Parasti jau diskābeli noķer tie,kas dzen garām.
Skyter palasi Shorttreka noteikumus, pirms sheit saac kko runaat!

Harrim bija izteikts virsaatrums & Sauliitis vinjam pieslidoja priekshaa, lai vinsh nevareetu vinju pa iekshu apdziit, to Shorttrekaa sauc par Cross Track°, par ko slidotaajs tiek diskvalificeets!

Un taa arii noleema sacensiibu galvenaa tiesnese & Maris Birzulis pats arii atzina, ka bija Crosstrack. Taads diemzheel ir shorttreks.

Bet kopsummaa, Sauliitis labi noslidoja!

     [+] [-]

, 2009-04-09 19:54, pirms 15 gadiem
to bontskater
"Skyter palasi Shorttreka noteikumus, pirms sheit saac kko runaat!"

Neuztver personīgiLai izteiktu savu viedokli man nav jāzin katra sporta veida noteikumi.Bet-paldies par paskaidrojumu.