Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Silovs, Saulītis, Krievāne pošas uz čempionātu

Andrejs Siliņš

Silovs, Saulītis, Krievāne pošas uz čempionātu
Haralds Silovs
Foto: AFP

Latvijas izlases šorttrekisti Haralds Silovs, Jēkabs Saulītis un Evita Krievāne piedalīsies Pasaules čempionātā šorttrekā, kas notiks Austrijas pilsētā Vīnē no 6. marta līdz 8. martam.

2009.gada Eiropas vicečempions šorttrekā Haralds Silovs, juniors Jēkabs Saulītis un Turīnas olimpisko spēļu dalībniece Evita Krievāne šīs nedēļas nogalē piedalīsies šīs sezonas galvenajos mačos Pasaules čempionātā šorttrekā. Sacensību pirmā distance būs 1500 m un izloze jau notiks ceturtdien. Skrējieni tiek salikti vadoties pēc sportistu izcīnītā ranga pasaules kausu posmos. Kā jau iepriekš minējām Silovam ir 32. vieta pasaules rangā, Saulītim 86.vieta, bet Krievānei 102.vieta.

Medaļas tiks izspēlētas 1500 m distancē, 500 m distancē un svētdien 1000 m distancēs. Labākie 8 sportisti pēc iegūtiem finālu punktiem vēl izcīnīs absolūtā čempiona titulu. Kā arī izcīnīs čempionu komandu stafetēs.

Latvijas izlases dalībniekiem pagaidām ne vienā distancē nav izdevies iekļūt starp labākajiem desmit. Par favorītiem klasiski tiek uzskatīti Dienvidkorejas, Kanādas, ASV un Ķīnas sportisti. Par pagājušā gada absolūto čempionu kļuva ASV sportists, Olimpiskais čempions Antons Apollo Ohno, dāmām - ķīniete Vangs Mengs.

Šīs sacensības zināmā mērā parādīs, kāda varētu būt atlase uz Vankūveras Olimpiskajām spēlēm. Šī gada nogalē Ziemeļamerikā notiks pasaules kausa posmi, kas vienlaikus būs atlase uz 2010. gadā notiekošajām Olimpiskajām spēlēm. Par cik SOK ierobežo šorttreka dalībnieku skaitu uz Olimpiskajām spēlēm līdz 110 atlētiem, pa 55 vīru un dāmu kategorijās.

Tad Starptautiskā Slidošanas Savienība piedāvā sekojošu modeli- astoņu stafešu komandas, kas kvalificējās spēlēm pieteiks piecus sportistus. Četri plus viens rezervists stafetē, un ar trim sportistiem visās disciplīnās neatkarīgi no to sportistu izcīnītajām vietām individuālajās atlases turnīrā. Pārējās valstis, kuras nav kvalificējušās stafešu sacensībām, cīnīsies par 15 palikušajām ceļazīmēm uz Olimpiskajām spēlēm.

Informāciju sagatavoja
Kristīne Fogele
LSA



     [+] [-]

, 2009-03-04 21:28, pirms 15 gadiem
Lielākās cerības uz Haraldu.