Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Japānai zelts arī daiļslidošanā dāmām

Jānis Pārums

Japānai zelts arī daiļslidošanā dāmām
Mao Asada
Foto: Reuters/Scanpix

Pasaules čempionātā daiļslidošanā, kas šajā nedēļas nogalē norisinājās Itālijas pilsētā Turīnā, sestdien sieviešu sacensībās triumfēja Japānas pārstāve Mao Asada, aiz sevis atstājot korejieti Ju Na Kimu un somieti Lauru Lepisto.

Asada gan īsajā, gan izvēles programmā uzrādīja otro labāko rezultātu, ar ko bija pietiekami, lai itin pārliecinoši uzvarētu summā. Pēc septītās vietas īsajā programmā Vankūveras olimpisko spēļu čempione Ju Na Kima bija vislabākā izvēles programmā, pakāpjoties uz otro vietu kopvērtējumā.

Somijas daiļslidotāja Laura Lepisto spēja nosargāt savu trešo vietu, lai gan daudz netrūka, lai viņu apsteigtu japāniete Miki Ando, kura pēc īsās programmas bija tikai 11. vietā. Īsās programmas uzvarētāja amerikāniete Mirai Nagasu izvēles programmu veica ne pārāk veiksmīgi, uzrādot 11. rezultātu, bet summā ASV pārstāvei septītā vieta.

Jāpiebilst, ka Japāna izcīnīja zeltu arī vīriešu daiļslidošanā – tur nepārspēts palika Daisuke Takahaši, tādejādi nodrošinot Japānai pirmo zelta medaļu šajā sporta veidā pasaules čempionātos.

Sportacentrs.com jau ziņoja, ka Latvijas pārstāve Žanna Pugača izcīnīja 36. vietu, savukārt vīriešiem Ģirts Jēkabsons ieņēma 46. vietu. Abi Latvijas daiļslidotāji startēja tikai īsajā programmā, jo izvēles programmai kvalificējās tikai 24 labākie.

Pasaules čempionāts daiļslidošanā. Sievietes

VietaDaiļslidotājaValstsPunkti
1.Mao AsadaJapāna197.58
2.Ju Na KimaDienvidkoreja190.79
3.Laura LepistoSomija178.62
4.Miki AndoJapāna177.82
5.Sintija FanēKanāda177.54
6.Karolīna KostnereItālija177.31

Izmantotie resursi:
isuresults.com

  +1 [+] [-]

, 2010-03-28 13:24, pirms 14 gadiem
tāāāāds prieks par Lauru Lepisto!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-03-28 13:54, pirms 14 gadiem
meldra rakstīja: tāāāāds prieks par Lauru Lepisto!!!!
Man arī! Kad Kostnere nostartēja salīdzinoši labi, pirms atzīmju paziņošanas jau nolēmu, ka bronza tiks viņai, bet šoreiz nekā.
Arī par Asadas zeltu prieks, vismaz apziņai, ka Ju Na Kim nav neuzvarama. Savādāk jau ķļūst neinteresanti, ja uzvarētājs zināms vēl
pirms sacensībām.