Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Ātrslidotājs Vācietis noslēdz dalību Jauniešu OS ar 16. vietu masu starta finālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Ātrslidotājs Vācietis noslēdz dalību Jauniešu OS ar 16. vietu masu starta finālā
Gustavs Vācietis. Foto: Edijs Pālens, LETA, LOK

Gangvonā, Dienvidkorejā rit septītā sacensību diena Pasaules Jauniešu Ziemas Olimpiskajās spēlēs. Šodien no latviešiem startēja vienīgi ātrslidotājs Gustavs Vācietis, kurš pārvarēja pusfinālu masu startā, bet finālā ierindojās 16. vietā.

• Vācietis Dienvidkorejā izcīnīja 21. vietu 500 metru distancē, bet 1500 metru distancē laboja savu personisko un Latvijas junioru rekordu, ierindojoties 23. vietā. Sacensību programmā atlika aizvadīt sacensības masu startā, katrā no diviem pusfināliem sportistiem cīnoties par astoņām vietām finālā.

• Latvijas ātrslidotājs startēja otrajā pusfinālā, kurš sākās ar ļoti gausu slidošanu pirmajos divos apļos. Nākamajos divos no 10 apļiem Vācietis nespēja iesaistīties cīņā par sprinta punktiem, kurus sadalīja pēc ceturtā apļa. Līdzīga situācija bija arī septītā apļa beigās. Latvietim visu vajadzēja atlikt uz finišu, kurā pirmie seši sportisti varēja tikt pie sprinta punktiem, bet pieci sportisti jau pie tiem bija tikuši.

Vācietim nāca talkā konkurentu neveiksme, jo vairāki ātrslidotāji finiša taisnē pirms viņa sadūrās un krita. Latvietis finišēja ar laiku 6:21.98 sestajā pozīcijā, apsteidzot aiz viņa finišējušo Mihailu Matrjuhinu no Kazahstānas, kuram piekāpās slidojumā kā 500, tā 1500 metru distancē. Tādējādi latvietis nopelnīja vienīgo sprinta punktu, ar ko pietika, lai ierindotos astotajā vietā un tiktu finālā, kamēr Kazahstānas sportists palika uzreiz aiz strīpas.

Fināla slidojums bija daudz ātrāks, Vācietim nespējot iesaistīties cīņā par sprinta punktiem un pārsvarā turoties grupas aizmugurē. Arī finiša līniju Latvijas ātrslidotājs šķērsoja 14. vietā ar laiku 5:41.02 minūtes. Aiz viņa finišēja Rumānijas sportists, kurš arī palika bez punktiem, kā arī sprinta punktus iepriekš izcīnījušie Ķīnas un Vācijas ātrslidotāji, kuri attiecīgi ierindojās piektajā un septītajā vietā. Tādējādi Vācietis sacensības noslēdza 16. vietā, kamēr trešo zelta medaļu izcīnīja Fins Sonekalbs no Vācijas, kurš izrāva uzvaru pēdējos distances metros.