Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Silovs: "Šorttrekā pietrūka pozitīvu sajūtu..."

Jānis Pārums

Silovs: "Šorttrekā pietrūka pozitīvu sajūtu..."
Haralds Silovs

Latvijas labākais šorttrekists Haralds Silovs sarunā ar Sportacentrs.com atklāja, kāpēc šosezon nolēmis startēt tikai ātrslidošanā. Viņš sacīja, ka pēc šīs sezonas izlems vai startēt ātrslidošanā vai atgriezties šorttrekā, kur gūti vislielākie panākumi.

Oktobra vidū sacensībās Incelē (Vācija) Silovs izcīnīja ceturto vietu. "Ātrslidošanā labākais treniņš ir sacensības. Treniņos rezultāti ir labi, bet slidojot sacensībās varēja piefiksēt tehniskas ķibeles. Turklāt sacensību režīmā nedaudz mainās tehnika, pie tā jāstrādā. Starts Incelē bija vairāk domāts kā treniņš, kur paskatīties rezultātus, salīdzināt. Protams, šobrīd vēl ar savu veikumu apmierināts nevaru būt, tas ir pāragri. Vēl ir daudz pie strādāt...," sacīja Silovs.

Jautāts, kāpēc šogad Silovs startēs tikai ātrslidošanā, sportists atbildēja: "Man gribējās par visiem 100 procentiem pamēģināt ātrslidošanu. Šeit saskatu perspektīvas tieši runājot par Soču olimpiādi. Ja nepamēģināšu, nezināšu. Mēģinot divus veidus uzreiz, grūti kaut ko sasniegt, tāpēc nolēmu uzsvaru likt uz ātrslidošanu. Pēc sezonas spriedīšu vai palikt, vai atgriezties šorttrekā. Runājot par šorttreku, manī vairs nebija gandarījuma, ja nostartēju tajā pašā līmenī kā agrāk. Protams, Eiropas čempionātā viss bija kārtībā, bet tās šķiet bija vienīgās sacensības, kur nostartēju labi. Man pietrūka pozitīvu sajūtu, sanāca vairāk mocīšanās. Tāpēc pagāju malā no šorttreka un domāju, ka ātrslidošanā daudz iegūšu."

"Zinu par Fakonē, taču pagaidām neko vairāk kā ir publiski zināms. Pastāv, protams, iespēja, ka es varētu kļūt par Eiropas absolūto čempionu, taču tas tomēr nav tas pats, kas uzvarēt distancē, reālā cīņā," Silovs izteicās par dopinga lietošanā pieķerto Eiropas absolūto čempionu Tibo Fakonē.

Silovs uzsvēra, ka pagaidām vēl ambiciozus mērķis ātrslidošanā sev nevirza: "Centīšos startēt pēc iespējas vairāk Pasaules kausa posmos, čempionātos. Galvenais ir iemācīties ātrslidošanas tehniku, tā arī veidojas rezultāts. Svarīgākās sacensības būs Eiropas daudzcīņas (uzvarētājs tiek noteikts vairāku disciplīnu summā – aut.) čempionāts, pasaules daudzcīņas un individuālais čempionāts, arī pasaules kauss un sprinta čempionāts. Runājot par Latvijas rekordiem, kas kādu laiku jau nav laboti, tad pārsvarā, tie tiek sasniegti augstkalnē, manā gadījumā – Soltleiksitijā vai Kalgari. Taču tas neizslēdz iespēju, ka es nevarētu uzlabot rekordus arī Eiropā, jūras līmeņa distancēs."

"Šobrīd daudz tiek strādāts starta. Galveno uzsvaru likšu uz 5000 un 1500 metru distancēm," piebilda Silovs.

Pasaules kausa sezona ātrslidošanā sāksies novembra otrajā pusē – pirmais posms paredzēts Čeļabinskā (18.-20.11.), kam sekos posmi Astanā (25.27.11.) un Hērenvēnā (2.-4.12.), bet pēc tam būs Eiropas čempionāts daudzcīņā. "Eiropas daudzcīņā gribu būt astotniekā, pasaules individuālajās disciplīnās, ja kādā distancē būšu desmitniekā, tas būs labi. Šobrīd vēl nevar izvirzīt kaut kādus lielus mērķus, jo nevar zināt, kāda būs šī sezona. Manuprāt, ātrslidošanā pasaules līmenī kaut kādā ziņā es varētu būt konkurētspējīgāks nekā šorttrekā, kur priekšgalā ir korejieši un amerikāņi. Pēc savām īpašībām es vairāk atbilstu ātrslidotājam. Iespējas saskatu abos sporta veidos, bet vairāk ātrslidošanā, tieši tāpēc es šobrīd mēģinu. Viss būs atkarīgs no šīs sezonas," noslēdza Silovs.

  -4 [+] [-]

, 2011-10-25 20:33, pirms 13 gadiem
pameegini hokkejaa.....

     [+] [-]

, 2011-10-25 22:23, pirms 13 gadiem
puramuk rakstīja: pameegini hokkejaa.....
vai daiļslidošanu

     [+] [-]

, 2011-10-26 15:42, pirms 13 gadiem
Lai izdodas!