Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Latvijas gada sportists Vasiļjevs ar īso programmu sāks Eiropas čempionātu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas gada sportists Vasiļjevs ar īso programmu sāks Eiropas čempionātu
Deniss Vasiļjevs. Foto: AP/Scanpix

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs trešdien Somijas pilsētā Espo kā pirmais no Latvijas sportistiem startēs Eiropas čempionātā, izpildot īso programmu.

Sacensības 29 sportistiem sāksies plkst.17.40. Vasiļjevs startēs ceturtajā grupā ar 23. numuru.

Pagājušajā gadā Tallinā Vasiļjevs izcīnīja trešo vietu, sasniedzot savu punktu summas rekordu - 181,84 punkti.

Šī viņam būs septītā reize Eiropas meistarsacīkstēs. 2018. gadā viņš izcīnīja ceturto vietu, 2020. gadā - sesto, bet 2017. gadā - septīto vietu.

Sezonu Latvijas daiļslidotājs sāka ar trešo vietu slovāku leģendas Ondreja Nepela piemiņas sacensībās, oktobra beigās ieņēma desmito vietu Kanādas pilsētas Misisogas "Grand Prix" posmā, novembra vidū Lielbritānijas pilsētā Šefīldā "Grand Prix" sacensībās izcīnīja otro vietu, bet decembra vidū uzvarēja Latvijas čempionātā.

Latviju pārstāvēs arī Sofja Stepčenko sieviešu sacensībās, sacensības īsajā programmā uzsākot ceturtdien, un duets Aurēlija Ipolito un Lūks Rasels, kas piektdien ar ritma deju sāks sacensības dejās uz ledus.

Sacensības beigsies sestdien, bet svētdien noritēs labāko sportistu paraugdemonstrējumi.