Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Silovs: "Šobrīd esmu vājāks nekā biju cerējis"

Jānis Pārums

Silovs:  "Šobrīd esmu vājāks nekā biju cerējis"
Haralds Silovs
Foto: LTV Sports

Latvijas vadošais ātrslidotājs Haralds Silovs, kurš aizvadītajā nedēļas nogalē uzsāka un šajā nedēļas nogalē turpinās Pasaules kausa sezonu, portālam Sportacentrs.com atklāja, ka sezonas sākums nav bijis tik veiksmīgs kā viņš gaidīja, tomēr uzsvēra, ka akcents tiek likts uz sezonas otro pusi.

"Hērenvēnā galīgi nebija tas, uz ko es biju cerējis. 1000 metru distancē man sanāca neparocīgs pretinieks, tieši taisnē, kurā krustojamies, izskrēju viņam priekšā, lai gan tam, kurš ir ārmalā, ir priekšroka. Negribēju bremzēt, tāpēc izlīdu priekšā, tādejādi viņam patraucējot, kas automātiski nozīmēja diskvalifikāciju. Tiklīdz mums bija kontakts, tā arī faktiski beidzu slidot. Tas bija pēdējā aplī. Ja būtu piebremzējis, tad rezultāts būtu nekāds, jo iepriekšējo ātrumu atpakaļ vairs nedabūtu. Tiesa, man arī pats starts nebija pārāk veiksmīgs un distancē uzņemtais ātrums nebija tāds, uz kādu biju cerējis," sacīja Silovs.

"1500 metros startu paņēmu labi, nostartēju veiksmīgi, bet nepietika," atzina ātrslidotājs, norādot, ka bija cerējis iekļūt starp B grupas diviem labākajiem, kas nākamajā posmā dotu vietu A jeb spēcīgākajā ātrslidotāju grupā (sportisti pēc grupām tiek sadalīti pēc pērnās sezonas Pasaules kausa ranga). "Iespējams, forma vēl nav uzņemta, arī tehniski ne līdz galam labi jūtos. Ar to līmeni, kurā atrodos šobrīd, es neesmu apmierināts."

Nākamos trīs posmus izlaidīs

"Uzsvars tiek likts uz sezonas izskaņu [kad notiks ātrslidošanas čempionāti], tāpēc pāragri šobrīd par kaut ko spriest. Tomēr vienalga esmu vājāks nekā biju cerējis. Līdz martam ir diezgan laika, lai kaut ko mainītu. Nostartēšu otrajā posmā Kolomnā (Krievija) un gatavošos sezonas otrajai pusei. Uz Kazahstānu (Astana, 1.12. – 2.12.) un Āzijas posmiem (Nagano 8.12. – 9.12., Harbina 15.12. – 16.12.) nebraukšu. Pēc Holomnas braukšu uz Nīderlandi, kur patrenēšos šorttreku, bet decembra sākumā braukšu uz Inceli (Vācija), kur gatavošos tieši Eiropas daudzcīņas čempionātam (11.-13.janvāris, Hērenvēna). Šorttreks? Tas palīdz attīstīt kāju spēku."

Sestdien Silovs uzsāks dalību Pasaules kausa otrajā posmā Kolomnā, startējot 1500 un 5000 metru distancēs, kā arī 10000 metru masu startā. Jāatgādina, ka pirmajā posmā Silovs 1000 metros saņēma diskvalifikāciju, 1500 metru distancē bija trešais B grupā (summā – 23.), bet 10000 metru masu startā ierindojās 18.vietā.

     [+] [-]

, 2012-11-23 22:18, pirms 11 gadiem
Nemz nav slikti pirmajam startam. Nepilnas trīs sekundes no personīgā. To sezonas gaitā var nomest pilnīgi droši. Bet ar diviem mačiem jau nu gan būs par maz. Izturības veidos vajag kādus 6 - 8 startus līdz labai kondīcijai. Vēl uz Kazahstānu gan vajag aizbraukt. Un tad izdarīt secinājumus. Jāmauc tikai....

     [+] [-]

, 2012-11-23 22:21, pirms 11 gadiem
Uztraukumam nav pamata. Līdz šim Haralda un komandas darbs apliecina, ka viņi zina, ko dara un uz ko iet...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja