Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Vasiļjevs Lielbritānijas "Grand Prix" izcīna godpilno otro vietu

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Vasiļjevs Lielbritānijas "Grand Prix" izcīna godpilno otro vietu
Deniss Vasiļjevs. Foto: AP/Scanpix

Pašmāju daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs sestdien aizvadīja sezonas otrās "Grand Prix" (GP) sacīkstes. Lielbritānijas pilsētā Šefīldā viņš izcīnīja godpilno otro vietu.

Piektdien Vasiļjevs saņēma 42.45 punktus par īsās programmas tehniskajiem elementiem un 41.56 punktus par programmas komponentēm. Viņam tika atņemts viens punkts - 83.01 punkts viņam ļāva ieņemt trešo vietu starp 12 dalībniekiem.

Izvēles programmā daugavpilietis startēja veiksmīgi, tiekot atalgots ar 171.55 punktiem (84.60 + 86.95). Tas bija otrais labākais sniegums izvēles programmā. To viņš aizvadīja teicami un ar summā iekrātiem 254.56 punktiem pakāpās uz sudraba pozīciju, uzrādot labāko sniegumu karjerā GP sacensību ietvaros.

Pie panākuma tika fantastiskais itāļu daiļslidotājs Daniels Grasls (264.35 punkti). Latvietis Vasiļjevs no sportista atpalika par nepilniem desmit punktiem. Goda pjedestālu ar 249.03 punktiem tikmēr noslēdza japānis Šuns Sato.

Oktobra izskaņā Vasiļjevs ņēma dalību arī Kanādā notikušajā GP posmā. Toreiz viņš izcīnīja deamito vietu. Jāpiemin, ka katrs daiļslidotājs drīkst piedalīties vien divos etapos.

Šosezon paredzēti seši "Grand Prix" etapi, kā arī finālposms. Tas patlaban ieplānots Itālijas pilsētā Turīnā no 8. līdz 11. decembrīm. Finālposmam kvalificēsies seši labākie daiļslidotāji. Šajā nedēļas nogalē tiek aizvadīts jau sezonas ceturtais ''Grand Prix'' posms.

Izmantotie resursi:
https://www.isu.org/figure-skating/...

     [+] [-]

, 2022-11-13 06:58, pirms gada
Jocīga daiļslidošanas sistēma ar iespēju tikai 2x startēt GP. Kur top sportisti startē pārējo sezonas laiku? Varēja rīkot atlases turnīrus uz šiem GP, nevis limitēt dalības reižu skaitu.