Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Silovs dalību Pasaules kausā sāk ar 26. vietu 5000 metros B divīzijā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Silovs dalību Pasaules kausā sāk ar 26. vietu 5000 metros B divīzijā
Ātrslidotājs Haralds Silovs. Foto: Reuters/Scanpix

Polijas pilsētā Tomašovā sācies Pasaules kausa izcīņas pirmais posms ātrslidošanā. Uz starta 5000 metros B divīzijā izgāja arī Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs, ierindojoties 26. vietā 41 dalībnieka konkurencē.

• Pirmajos četros Pasaules kausa posmos ātrslidošanā sportisti cīnīsies par reitinga punktiem, lai kvalificētos Pekinas olimpiskajām spēlēm. Regulāri startējot A divīzijas sacensībās, ar kvalificēšanos, ja vien nav jākonkurē par vietu Nīderlandes izlases sastāvā, nevajadzētu būt problēmām, bet no B divīzijas to sasniegt būtu daudz grūtāk.

• Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs startus 5000 metru distancē B divīzijā nereti veic, lai labāk sagatavotos savai kroņa disciplīnai - masu startam. Masu starta sacensības paredzētas sestdien, bet šodien latvietim bija iespēja sevi pārbaudīt Pasaules kausa sacensību apritē pēc pērnās sezonas izskaņā gūtās traumas sadziedēšanas.

• Pagājušajā sezonā Pasaules kausa sacensību bija ārkārtīgi maz, bet 5000 metros B divīzijā Silovs startēja abas reizes, izcīnot attiecīgi 14. un 12. vietu, kas Pasaules kausa kopvērtējumā ļāva ierindoties 29. pozīcijā. B divīzijā formāts ir savādāks nekā A divīzijā, jo vienlaicīgi uz starta stājas četri ātrslidotāji. Kopumā uz starta stājās 41 ātrslidotājs ar titulēto nīderlandieti Svenu Krāmeru priekšgalā, kuram bija jāstartē B divīzijā, jo iekšējās atlases sacensībās viņš netika labāko trijniekā.

Haralds Silovs uz starta izgāja sestajā slidojumā kopā ar korejieti Umu Čeono, baltkrievu Jahoru Damaracki un vācieti Fēliksu Rijnenu. Slidojuma pirmajā pusē ļoti pārliecinoši slidoja Damarackis, pretendējot uz labāko laiku, kamēr Silovs bija otrajā vietā slidojumā, bet vairāk uz to brīdi cīnījās par vietu labāko desmitniekā. Pēc pus distances latvietis gāja uz 11. rezultātu.

• Distances otrajā pusē baltkrievu ātrslidotājs pagura, kamēr Silovs spēja noturēt vienmērīgu tempu, kas galu galā ļāva Damaracki apsteigt. Tikmēr tempu spēja uzņemt Rijnens, cenšoties ielauzties labāko sešiniekā. Tieši viņš uzvarēja slidojumā, tobrīd ieņemot septīto vietu, kamēr Silovs viņam zaudēja teju piecas sekundes, finišējot otrais slidojumā, bet ieņemot devīto vietu uz to brīdi kopvērtējumā ar laiku 6:41.670 minūtes.

• Negaidītu uzvaru sacensībās izcīnīja norvēģis Sanders Eitrems, kurš slidoja ceturtajā slidojumā, uzstādot jaunu personisko rekordu (6:23.737 minūtes). Pārējās vietas uz goda pjedestāla sadalīja pēdējā slidojumā, par dubultuzvaru norvēģiem parūpējoties Halgeiram Engebrotenam, kurš Eitermam zaudēja 0.35 sekundes, bet trešo vietu ieņēma nīderlandietis Marsels Boskers (+0.92 sekundes). Tikmēr Krāmers spēja uzrādīt vien devīto labāko rezultātu. Silovs sacensību noslēgumā ierindojās 26. vietā, uzvarētājam zaudējot 17.93 sekundes.

• Šovakar no plkst. 17:00 risināsies sacensības 500 metros vīriešiem un sievietēm, kā arī 3000 metros sievietēm un 5000 metros vīriešiem A divīzijā. Šīm sacensībām iespējams sekot līdzi Skating ISU YouTube kanālā.

Pasaules kausa izcīņas posms Tomašovā, 5000 metri vīriešiem B divīzijā

VietaSportistsRezultāts
1.S.Eitrems (NOR)6:23.737
2.H.Engebrotens (NOR)+0.35
3.M.Boskers (NED)+0.92
4.M.Malfatti (ITA)+0.94
5.K.Dousons (USA)+3.13
6.D.Semerikovs (RUS)+5.66
26.H.Silovs (LAT)+17.93