Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Silovs par pirmo medaļu PK posmos: "Īstajā brīdī biju īstajā vietā"

Jānis Pārums

Silovs par pirmo medaļu PK posmos: "Īstajā brīdī biju īstajā vietā"
Haralds Silovs
Foto: AP/Scanpix

Ātrslidotājs Haralds Silovs, kurš aizvadītās nedēļas nogalē Pasaules kausa izcīņas posmā Incelē (Vācija) tika pie pirmās medaļas, sarunā ar Sportacentrs.com dalījās iespaidos par notikušajām sacensībām un uzsvēra, ka tagad akcentu liks uz marta nogalē gaidāmu pasaules čempionātu individuālajās distancēs.

"Var teikt, ka sezonas otrajā pusē esmu pamatīgi ieskrējies (smejas). Ar Soltleiksijas posmu viss sāka iet uz labo pusi un ar rezultātiem Incelē esmu apmierināts. Pašam prieks," atzina Silovs. "Masu starts ir neliela laimes spēle – jābūt īstajā laikā īstajā vietā. Jāspēj noreaģēt, kas man arī izdevās. Es īstajā brīdī paskatījos uz aizmuguri un redzēju, ka divi nīderlandieši uzbrūk un aizskrēju viņiem līdzi. Trijatā turējām diezgan augstu tempu, tāpēc arī spēki uz beigām bija pilnībā izsīkuši. Abi nīderlandieši [Arjans Strotinga un Kristains Gronfelds] ir profesionāli maratona slidotāji, kas katru svētdienu slido 40 kilometrus nevis gandrīz astoņus[kā masu startā]. Parasti nīderlandieši vienmēr savu taktiku uzspiež. Šoreiz beļģietis Bārts Svings vaktēja nīderlandieti Joritu Bergsmā, kurš ir ļoti spēcīgs un vienatnē var noslidot visiem pa priekšu. Bergsmā aizbēgšanas mēģinājums neizdevās, bet pēc aptuveni 300 metriem sekoja jau divu pieminēto nīderlandiešu mukšana, uz kuru noreaģēju. Noķert mūs bija nereāli, lai arī daži mēģinājumi bija."

Jautāts vai bija iespējas arī uzvarēt, Silovs atbildēja: "Šaubos. Viņš uz finišu izskatījās svaigāks, man bija diezgan pasmagi. Daudzi teica, ka varbūt nevajadzēja priekšā līst, jo mēs pa aplim katrs slidojām priekšgalā, taču es uzskatu, ka tā nebūtu ētiski – atsēdēt [aizmugurē] un finišā uz svaigumu paņemt. Man tāds stils nepatīk. Mēs visi bijām ieinteresēti aizmukt no grupas, tāpēc arī kopā strādājām. Pēdējā aplī mēģināju iet garām, taču netiku un tad arī zaudēju ātrumu."

"1500 metros līdz galam neesmu apmierināts. Startu paņēmu nedaudz par vieglu. Gribēju pietaupīties uz pēdējo apli. Ja starts būtu divas, trīs desmitdaļas ātrāks, viss būtu kārtībā. Man starts bija daudz agrāk nekā A divīzijā, tur ir stiprāki pāri. Nevar gan zināt vai tur būtu nostartējis labāk. Priecājos, ka B grupu pārliecinoši vinnēju," sacīja ātrslidotājs.

"Forma ir laba, taču ilgi viņu tādā līmenī nedrīkst turēt, ja gribu uz Sočiem (pasaules čempionātu individuālajās distancēs, kas notiks marta beigās – aut.)," piebilda Silovs. "Vai no manis var gaidīt Latvijas rekordu 1500 metros? Ja nu vienīgi Hērenvēnā, Pasaules kausa izcīņas finālsacensībās marta sākumā. "

Silovam šogad atlikuši vēl četri starti – Pasaules čempionāts daudzcīņā Hamārā (Norvēģija, 16.-17.februāris), Pasaules kausa izcīņas pēdējais posms Erfurtā (Vācija, 1.-3.marts), Pasaules kausa fināls Hērenvēnā (Nīderlande, 8.-10.marts) un Pasaules čempionāts individuālajās distancēs Sočos (Krievija, 21.-24.marts).

  -1 [+] [-]

, 2013-02-11 22:34, pirms 11 gadiem
"Īstajā brīdī biju īsajā vietā" - tas par kaut kādu šortkatu teikts?

     [+] [-]

, 2013-02-12 08:33, pirms 11 gadiem
Nezināju,ka ātrslidošanas aplī ir īsā vieta-vai tiešām brauc pa taisno?

     [+] [-]

, 2013-02-12 10:15, pirms 11 gadiem
Tur laikam slidotājus pēc auguma dala - ja esi īsāks par savu konkurentu, tad tev pienākas īsākā vieta. Tak parlāsat virsrakstu, ja esat žurnālisti.