Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Pļuščenko pēc desmit mēnešu pauzes atgriežas ar triumfu Rīgā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Pļuščenko pēc desmit mēnešu pauzes atgriežas ar triumfu Rīgā
Jevgēņijs Pļuščenko dala autogrāfus Rīgā
Foto: Romāns Kokšarovs, F64 / rsport.ru

Slavenais krievu daiļslidotājs Jevgeņijs Pļuščenko (31) piektdien izcīnīja ļoti pārliecinošu uzvaru Rīgā notikušajās "Volvo Open Cup" sacensībās. Daiļslidotājs atzīst, ka mugura joprojām liek par sevi manīt, tomēr viņš trenējas katru dienu un gatavojas savai ceturtajai olimpiādei, kas februārī notiks Sočos.

Rīgas sacensībās Pļuščenko kļuva par pārliecinošu līderi jau pēc īsās programmas, tāpat viņš konkurentiem neatstāja nekādas cerības arī izvēles programmā. Pļuščenko kopsummā ieguva 263.25 balles, vairāk kā par 40 punktiem apsteidzot tuvāko sekotāju - Aleksandrs Petrovs (218.75) ieņēma otro pozīciju, bet Sergejs Boroduļins (202.40) ieguva trešo vietu.

Slavenais krievu daiļslidošanas meistars Rīgā sasniedza sezonas otro labāko rezultātu pasaulē. Tikai japānis Tatsuki Matida šosezon izpelnījies labāku vērtējumu - vērienīgajās "Skate America" sacensībās viņš ieguva 265.38 punktus. Soču olimpiskajās spēlēs varēs piedalīties tikai viens Krievijas daiļslidotājs - Pļuščenko galvenajam konkurentam Maksimam Kovtunam šīs sezonas labākais rezultāts ir 238.65 punkti.

Pēc atkopšanās no muguras operācijas Pļuščenko ir atgriezies triumfāli. Sacensībās viņš nebija piedalījies vairāk kā desmit mēnešus, tomēr tas viņam neliedz demonstrēt patiešām augstvērtīgu sniegumu. "Es biju gatavojies un noskaņojies, tomēr pirmajā startā gaidīju nedaudz sliktāku rezultātu, tāpēc tagad esmu ļoti un ļoti apmierināts," saka Pļuščenko. "Slidoju ar pretsāpju līdzekļiem: pirmajā dienā bija četri, otrajā - arī. Protams, gribētos justies daudz labāk, lai nebūtu jālieto visas tās zāles, bet pagaidām tas nav iespējams. Principā mugura ļauj strādāt, gribētu justies komfortablāk, bet pagaidām vēl nav pagājis pietiekami ilgs laiks pēc operācijas."

Pļuščenko ir izcīnījis trīs medaļas olimpiskajās spēlēs: 2006. gadā bija zelts Turīnā, bet Soltleiksitijā (2002) un Vankūverā (2010) tika iegūtas sudraba godalgas. "Katru dienu trenējos un gatavojos galvenajam startam - savām ceturtajām olimpiskajām spēlēm," par Sočiem domā krievu daiļslidošanas izcilnieks. Savukārt viņa treneris Aleksejs Mišins norāda, ka Pļuščenko daiļslidošanas līmenis Rīgas sacensībās bija augstāks, nekā Turīnas olimpiādē, kad tika izcīnīta zelta medaļa.

Izmantotie resursi:
www.rsport.ru

  +1 [+] [-]

, 2013-11-09 11:49, pirms 11 gadiem
Cerams, ka tiks uz sočiem, jo no Krievijas federācijas var visu sagaidīt.

  +1 [+] [-]

, 2013-11-09 11:53, pirms 11 gadiem
domāju, ka Sočos būs zelta medālis

  -4 [+] [-]

, 2013-11-09 12:53, pirms 11 gadiem
Lai arī esu liels sporta fans, bet šito sporta veidu nekad neesu sapratis. Kas tur tik interesants lai sēdētu un stundām skatītos.

     [+] [-]

, 2013-11-09 13:22, pirms 11 gadiem
forcer rakstīja: Lai arī esu liels sporta fans, bet šito sporta veidu nekad neesu sapratis. Kas tur tik interesants lai sēdētu un stundām skatītos.
Tas tikai paraada tavu aprobezjotiibu, draugs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja