Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Ledus krosa pasaules vicečempione Zonne nav atmetusi cerības par startu OS

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Ledus krosa pasaules vicečempione Zonne nav atmetusi cerības par startu OS
Justīne Zonne priekšā. Foto: AFP/Scanpix

LETA. Ekstrēmo sporta veidu pārstāve Justīne Zonne nav atmetusi cerības nākotnē startēt ziemas olimpiskajās spēlēs ledus krosa sacensībās, sarunā ar aģentūru LETA atzina sportiste.

Aizvadītajā sezonā 22 gadus vecā Zonne uzvarēja Ledus krosa federācijas (ATSX) seriālā un izcīnīja sudraba medaļu pasaules čempionātā. Sporta veids, kas savulaik bija pazīstams ar nosaukumu "Red Bull Crashed Ice", pēdējos gados piedzīvojis radikālas pārmaiņas, jo vairs nav dzērienu ražotāja "Red Bull" paspārnē, kā dēļ samazinājies tā mērogs.

"Pirms Covid-19 "Red Bull" aizgāja no šī sporta veida un tā rezultātā sacīkstes vairs nebija tik liela mēroga un saruka finansējums. Konkurence joprojām ir, taču pašas sacensības vairs nav tik vērienīgas. Šobrīd sacenšas apmēram 40 sportistes no astoņām valstīm. Iespējams, aizejot "Red Bull", arī mārketings vairs nebija tik spēcīgs, tāpēc šis sporta veids vairs nesasniedz lielas auditorijas. Tomēr ceru, ka tas neizmirs un būs vairāk sportistu arī no Latvijas," stāstīja Zonne.

"Esmu runājusi ar organizatoriem un viņi cenšas stiprināt organizāciju, lai tiktu "X Games" ekstrēmo sporta veidu spēlēs. Kādreiz bija doma par olimpiskajām spēlēm un joprojām ceru, ka tas piepildīsies. Arī "X Games" būtu forši, bet olimpiskās spēles - tas jau būtu pavisam labi," teica Zonne.

Somijā notikušajā pasaules čempionātā Zonne piekāpās tikai austrietei Veronikai Vindišai, kura startējusi ziemas olimpiskajās spēlēs šorttreka sacensībās. Daudzpusīgā Vindiša nodarbojas arī ar garo distanču skriešanu, ātrslidošanu ar skrituļslidām, riteņbraukšanu un dažādiem ekstrēmajiem sporta veidiem. Arī Zonne apguvusi vairākus sporta veidus.

"Nāku no dēļu sporta veidiem. Bērnībā daudz braukāju ar "inline" skrituļslidām, patika arī lēkāt pa tramplīniem. Slidot arī patika, protams, ne profesionālā līmenī, bet, apvienojot šos divus hobijus, nolēmu pamēģināt ledus krosu," atzīmēja Zonne.

Vasaras periodā Zonne startē citos sporta veidos, tajā skaitā arī BMX riteņbraukšanā pa reljefainu trasi ("pump track"), cenšoties dažādos sporta veidos iesaistīt arī jauniešus.

"Vasarā nodarbojos ar veikbordu un brīvprātīgi strādāju ar bērniem, kuriem ir grūtības ģimenēs. Braucu kopā ar viņiem uz "pump track" sacensībām. Neesmu gluži viņiem trenere, bet vairāk kā draugs," teica Zonne, kura Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā (LSPA) ieguvusi veikborda treneres kvalifikāciju, bet ikdienā nodarbojas ar fotogrāfēšanu, lielākoties tverot mirkļus ekstrēmajos sporta veidos.

ATSX aizvadītajā sezonā notika sešas sacensības, no kurām piecās Zonne kāpa uz goda pjedestāla, "ATSX 250" sērijas mačos ASV un Kanādā svinot uzvaras.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2023-03-09 21:43, pirms gada
izpīkstēja tas čuvaks, lai par šo čiepu kko uzraksta

     [+] [-]

, 2023-03-09 22:14, pirms gada
mo taverna rakstīja: izpīkstēja tas čuvaks, lai par šo čiepu kko uzraksta
Izrādās, ka arī LETAs darboņi lasa Sportacentra komentārus.

     [+] [-]

, 2023-03-09 22:32, pirms gada
Nepagāja ne mēnesis un beidzot kāda ziņa 😂🤣😂🤦🏽‍♂️ Ebay pasūtījums no Ķīnas atnāk atrak pat 😂🤣🤮

     [+] [-]

, 2023-03-09 22:56, pirms gada
Dāvis aizgāja pensijā, palika Justīne. Kas nākamais ģimenē?