Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Silovs pirms Eiropas čempionāta: "Pašsajūta ir mainīga, iemeslus grūti saprast"

Jānis Pārums

Silovs pirms Eiropas čempionāta: "Pašsajūta ir mainīga, iemeslus grūti saprast"
Haralds Silovs
Foto: Latvijas Ātrslidošanas federācija

Nedēļas nogalē gaidāmais Eiropas daudzcīņas čempionāts nebūs ātrslidotāja Haralda Silova sezonas prioritāte, taču vismaz līdzīgi kā pērn Latvijas sportistam gribētos nostartēt, viņš atzina sarunā ar portālu Sportacentrs.com.

"Nedēļu pēc pēdējā Pasaules kausa posma, kurā piedalījos [Kolomnā], devos uz Hērenvēnu (Nīderlande), kur paslidoju šorttreku. Pēc tam devos uz Inceli (Vācija), kur aizvadīju atlikušo gatavošanās periodu," atzina Silovs. "Strādāju vairāk uz darba apjomu, pie lielākām slodzēm trenējos trīs nedēļas. Tāpat strādāju arī pie tehnikas."

"Otrdien aizvadīju divus ledus treniņus, trešdien man brīvs. Piektdien būs pirmais starts. Nekāda stresa nav, gatavojos startam. Šobrīd jūtu nelielu nogurumu, taču uz nedēļas beigām pašsajūtai vajadzētu uzlaboties. Arī ledus kvalitāte būs labāka, būs pavisam cita atmosfēra [nekā šobrīd]," sacīja Silovs.

Tomēr ātrslidotājs neslēpa, ka šajā sezonā kopumā sajūtas ir atšķirīgākas: "Sajūtas šogad ir citādākas, ķermenis reaģē citādāk, ja runājam tieši par pašsajūtu un nogurumu. Iespējams, ka tas saistīts ar to, ka vasarā neslidoju šorttreku un treniņi bija atšķirīgāki nekā iepriekšējā gadā. Pašsajūta mainās no nedēļas uz nedēļu un grūti saprast, kur ir iemesls. Pagājušās nedēļas nogalē Incelē bija labāk, bet šodien [otrdien] nejutos tā, kā gribētos. Tagad labi jāatpūšas pirms piektdienas starta."

Ko Silovs sagaida no Eiropas daudzcīņas čempionāta? "Pērn liku uzsveru uz šīm sacensībām, šogad lielākais uzsvars būs uz Sočiem, kur marta izskaņā notiks pasaules čempionāts. Pēc nedēļas startēšu Pasaules kausa posmā sprintā, tur ceru uz labu rezultātu 1000 metru distancē. Eiropas daudzcīņā gribu nostartēt līdzīgi kā pirms gada (tad Haralds summā ieņēma 6.vietu, lai gan pēc trijām disciplīnām bija pat trešais – aut.). Šis nav mazsvarīgs starts, bet ne absolūta sezonas prioritāte. Pirmais trijnieks? Visticamāk nē, jo domāju, ka 10 km distancē man nebūs lielu izredžu. Ja startēšu stabili, tad pēc pirmajām trim distancēm varu būt trijniekā. "

"Galvenie favorīti pavisam noteikti būs holandieši Svens Krāmers un Jans Blokhauzens, kuri pašmāju čempionātā uzrādīja iespaidīgus laikus (viņi ieņēma pirmās divas vietas arī pērn – aut.). Mani galvenie konkurenti varētu būt Hāvards Boko, Svērs Pedersens, Ivans Skobrevs un Deniss Juškovs. Taču nav ko zīlēt – pašam jānoskaņojas startam. Jācer, ka piektdien jutīšos kā vajag," piebilda ātrslidotājs.

Piektdien Silovam starts 500 un 5000 metru distancēs, sestdien 1500 metru distancē, bet svētdien daudzcīņas programmas noslēdzošā disciplīna – 10 000 metru slidojums. Medaļnieki tiks noskaidroti visu distanču summā.