Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Silovs un Krievāne Kalgari startēs klasiskajā ātrslidošanā

Jānis Pārums

Silovs un Krievāne Kalgari startēs klasiskajā ātrslidošanā
Haralds Silovs un Evita Krievāne

2008. gada absolūtais Eiropas čempions šorttrekā Haralds Silovs jau pavadījis treniņnometnē pirmo mēnesi Kanādas pilsētā Kalgari kur kopā ar Evitu Krievāni Nīderlandes trenera Jeruna Otera vadībā gatavojas Vankūveras olimpiskajām spēlēm.

Šīs nedēļas nogalē Kalgari risināsies gadskārtējās "Olympic Oval summer classics" rikotās sacensības klasiskajā ātrslidošanā. Savā starpā cīnīsies sportisti no Latvijas, Beļģijas, Japānas, Šveices, Ķīnas, Kanādas, ASV, Nīderlandes, Norvēģijas un Austrijas.

Mūsu sportisti gatavojas jaunajai sezonai un šis ir pirmais nelielais pārbaudījums. Haralds šajās sacensībās startēs jau otro reizi un cer labot paša pagājušo gadu uzstādītos Latvijas rekordus. Haralds piedalīsies tā saucamā "all round short programm", kas nozīmē – pirmajā sacensību dienā ir jāveic 1500 un 500 metru distances, otrajā dienā - 1000 metri un trešājā - 3000 metri un papildus distance 500 metri.

Vērtējums būs atkarīgs no punktu summas, kuru Haralds būs guvis pa visām trim dienām kopā. Pērn Haralds uzstādīja ceturto labāko punktu summu, kas uzskatāms par labu sasniegumu un laboja vairākus Latvijas rekordus ātrslidošanā

Kalgari startēs arī Evita Krievāne. Šīs viņai būs pirmās klasiskās ātrslidošanas sacensībās. Vai viņai izdosies labot Ilondas Lūses uzstādītos Latvijas rekordus?

Nākamās nedēļas nogalē ir paradzēti pirmie starptautiskie pārbaudes mači šorttrekā. Kalgarī ir jau ieradusies pasaules stiprākā izlase Dienvidkoreja, kā arī sportisti no Kanādas un ASV. No eiropiešiem piedalīsies beļģi, austrieši un latvieši.

Informāciju sagatavoja:
Kristīne Fogele, LSA

     [+] [-]

, 2008-08-07 13:28, pirms 16 gadiem
varbuut Evitai Krievānei aatrslidošanā veiksies labaak nekaa šortrekaa!!!!!!!!!!!!!!!

     [+] [-]

, 2008-08-07 19:30, pirms 16 gadiem
kad mums buus velotreks un slidotava?