Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Lietuvas prezidente "izposta" daiļslidotāju pāri

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Lietuvas prezidente "izposta" daiļslidotāju pāri
Deivids Stagņūns un Izabella Tobiasa
Foto: AP / Scanpix

Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite šodien atteica piešķirt pilsonību amerikāņu daiļslidotājai Izabellai Tobiasai, tādējādi pārī ar lietuvieti viņa nevarēs startēt Soču olimpiskajās spēlēs.

2012. gada oktobrī amerikāņu daiļslidotāja Izabella Tobiasa (21) iesniedza nepieciešamos dokumentus, lai izņēmuma kārtībā iegūtu Lietuvas pilsonību, kas dotu iespēju pretendēt uz startu 2014. gada olimpiskajās spēlēs pārī ar lietuviešu daiļslidotāju Deividu Stagņūnu. Pamatojoties uz Starptautiskās olimpiskās komitejas (IOC) noteikumiem, pāra dalībniekiem jābūt vienas valsts pilsonībai.

Šajā gadījumā pilsonības piešķiršanas juridiskais pamatojums būtu "par īpašiem nopelniem Lietuvas valsts labā", ja attiecīgā persona ir integrējusies šīs valsts sabiedrībā. Pilsonības lietu komisija atzina, ka Tobiasa neatbilst nevienam no diviem minētajiem kritērijiem, līdz ar to nolēma rekomendēt pilsonību nepiešķirt. Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite nolēma atteikt piešķirt pilsonību, norādot, ka "īpaši nopelni Lietuvas valsts labā" nevar būt nākotnē iespējamie nopelni.

"Nu tā, ikvienam paldies par visu," pēc pilsonības atteikuma Tobiasa un Stagņūns raksta savā Facebook lapā. "Esam pārliecināti, ka varat saprast - mēs esam izpostīti." Līdz ar to daiļslidotāju olimpiskais sapnis tagad patiešām ir izpostīts.

2009. gadā pirms Vankūveras olimpiskajām spēlēm Lietuvas prezidente atteica piešķirt pilsonību arī Stagņūna iepriekšējai partnerei Katerinai Li Kopeli.

Tobiasa un Stagņūns startē kopā divus gadus. 2012. gadā viņi dejās uz ledus izcīnīja 9. vietu Eiropas čempionātā, bet prestižajās "Skate America" sacensībās ieguva 3. vietu. Pasaules rangā šis pāris tagad atrodas 13. pozīcijā.

Izmantotie resursi:
AFP, thestar.com

  +8 [+] [-]

, 2013-01-07 16:54, pirms 11 gadiem
Nu tad atliek Deividam pieteikties ASV pilsonībai...

  +3 [+] [-]

, 2013-01-07 16:56, pirms 11 gadiem
Marchello rakstīja: Nu tad atliek Deividam pieteikties ASV pilsonībai...
Tur paaru pietiek
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-01-07 17:32, pirms 11 gadiem
SportEXperts rakstīja: Es pat cienu šādu lēmumu, jo ja viens pāra dalībnieks ir ārzemnieks, tad tas vairs nav Lietuvas pāris. Tā pat arī cienu Lietuvas basketbola izlasi, par to ka tā nenaturalizē nevienu ārzemju spēlētāju, pretēji tādām "mazām"valstīm kā piemēram Spānija un Krievija.
Neviens vienkārši nav bijis tik atsaldēts , lai vēlētos kļūt par lietuvieti, uz ko tādu varētu parakstīties tikai pālī)))))

  -3 [+] [-]

, 2013-01-07 17:40, pirms 11 gadiem
kampars rakstīja: Neviens vienkārši nav bijis tik atsaldēts , lai vēlētos kļūt par lietuvieti, uz ko tādu varētu parakstīties tikai pālī)))))
Sis labs

  +1 [+] [-]

, 2013-01-07 17:51, pirms 11 gadiem
Mr Kastro rakstīja: Tur paaru pietiek
nu nav nemaz viņiem tik daudz to pāru. 20niekā tikai divi.

  +1 [+] [-]

, 2013-01-07 18:51, pirms 11 gadiem
9.vieta EČ un 3. Skate America, ja vel kopa slido 2 gadus jau nu t ka butu iemesls pieskirt par nopelniem. Vai varbut lietuviesiem daudz sportistu ar tadam vietam, ipasi ziemas veidos? Un pareizak jau komisija izpostija nevis prezidente... Butu interesanti uzzinat federacijas viedokli sai jautajuma.

     [+] [-]

, 2013-01-07 20:19, pirms 11 gadiem
Marchello rakstīja: Nu tad atliek Deividam pieteikties ASV pilsonībai...
drīzāk Monako vai kaut kādai tādai valstij, kur pilsonību viegli iedod

  +2 [+] [-]

, 2013-01-07 20:46, pirms 11 gadiem
Sports ir izklaide. Lai arī cik interesanta, masveidīga, aizraujoša, pat valsts prestižu ceļoša, tomēr - izklaide!
Valstiskums, valstiska attieksme pret valsts pamatvērtībām, īpaši pret pilsonību, ir nopietna lieta. Pārāk nopietna, lai ar to rotaļātos!
Lietuviešiem tomēr ir nopietnāka attieksme pret savu valsti, nekā, diemžēl, latviešiem. Visu cieņu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-01-08 19:31, pirms 11 gadiem
Pareizi darīja, neatbalstītu tādu pāri, ja būtu mums.