Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

PK posms ātrslidošanā noslēdzas ar dramatisku cīņu 500 metros un masu startā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

PK posms ātrslidošanā noslēdzas ar dramatisku cīņu 500 metros un masu startā
Ivānija Blondīna. Foto: EPA/Scanpix

Pasaules kausa izcīņas trešais posms ātrslidošanā, kas risinās Soltleiksitijā, labākajiem sportistiem A divīzijā noslēdzies ar vairākām spraigām cīņām vairākās disciplīnās. Masu startā sievietēm uzvarētājas pārsvars bija sekundes simtdaļa, bet 500 metros vīriešiem, dažas tūkstošdaļas.

• 2002. gada olimpisko spēļu mājvieta Soltleiksitija un precīzāk Jūtas Olimpiskais ovāls uzskatāms par vienu no, ja ne ātrāko ātrslidošanas arēnu pasaulē. Tajā regulāri tiek laboti ja ne pasaules, tad personiskie rekordi gan. Līdzīgi kā pirmajās divās arī trešajā sacensību dienā ātrslidotāji uzrādīja augstvērtīgus rezultātus.

• Īpaši spraiga cīņa par uzvaru izvērtās 500 metru sacnesībās vīriešiem. Par prieku līdzjutējiem tā nenotika neklātienē, bet tieši vienā slidojumā. Vataru Morišige sacentās ar krievu Artjomu Arefjevu. Arefjevs nedaudz labāk sāka sprintu, bet Morišige bija turpat līdzās. Beigās viss izšķīrās finiša taisnē, par nieka 0.006 sekundēm ātrākam esot Morišigem (33.997 sekundes). Abi 21 gadus vecie sportisti uzstādīja jaunu personisko rekordu, ierindojoties pirmajās divās vietās. Līdzīgi kā pirms divām dienām trešo vietu, arī labojot personisko rekordu, izcīnīja Lorēns Debruils no Kanādas, kurš uzvarētājam zaudēja 0.05 sekundes. Tieši stabilitāte ļauj Debruilam saglabāt līdera godu Pasaules kausa kopvērtējumā.

Pasaules kausa kopvērtējums 500 metros vīriešiem

VietaSportistsPunkti
1.L.Debruils (CAN)312
2.T.Šinhama (JPN)286
3.V.Morišige (JPN)273
4.A.Arefjevs (RUS)260
5.J.Macui (JPN)223
6.K.Jun-Ho (KOR)211

• Arī 1500 metru sacensībās sievietēm uzvarētāja tika noskaidrota astotajā slidojumā, sacenšoties japānietēm Miho Takagi un Ajano Sato. Takagi uzvarēja iepriekšējos divos posmos un bija labākā arī šoreiz, pārliecinoši pārspējot Sato par 1.47 sekundēm (1:49.990). Sato uzstādīja jaunu personisko rekordu, kas ļāva izcīnīt sudrabu. Tikmēr pēdējā slidojumā neklātienes cīņā bronzu no titulētās komandas biedres Irēnas Vīstas rokām izrāva Antonete de Jonga, kurai arī jauns personiskais rekords.

Pasaules kausa kopvērtējums 1500 metros sievietēm

VietaSportistePunkti
1.M.Takagi (JPN)180
2.A.Sato (JPN)140
3.I.Vīsta (NED)140
4.A.De Jonga (NED)127
5.B.Bove (USA)124
6.N.Morozova (KAZ)111

• Vīru sacensībās 1000 metros labi sevi parādīja igaunis Martens Līvs, kurš par vairāk nekā sekundi laboja savu personiisko rekordu, kas ļāva izcīnīt sesto vietu. Tikmēr šajā ātrslidošanas disciplīnā toni turpināja noteikt Nīderlandes pārstāvji, pirmajā pieciniekā esot četriem šīs ātrslidošanas lielvalsts pārstāvjiem. Ceturtajā vietā iespraucās norvēģis Havards Holmefjords Lorencens, bet pēdējos divos slidojumos vietas uz goda pjedestāla sadalīja nīderlandieši. Vispirms vadībā izvirzījās Heins Oterspērs, kurš pārspēja Kaju Verbiju, bet pēdējais slidojums bija ātrāks, kurā pirmo vietu izcīnīja Tomass Krols (1:06.448), par 0.41 sekundi pārspējot Kjeldu Nuisu. Abi Oterspēru apsteidza tieši pēdējā aplī.

Pasaules kausa kopvērtējums 1000 metros vīriešiem

VietaSportistsPunkti
1.T.Krols (NED)174
2.K.Nuis (NED)150
3.H.Oterspērs (NED)142
4.K.Verbijs (NED)130
5.L.Debruils (CAN)103
6.H.H.Lorencens (NOR)101

• Masu starta sacensībās sievietēm viss izšķīrās pēdējā aplī, kad nedaudz no pārējām konkurentēm atrāvās Marijke Grenevuda no Nīderlandes un Ivānija Blondīna no Kanādas. Tieši kanādiete finiša spurtā pirmā šķērsoja finiša līniju, esot par sekundes simtdaļu ātrāka par konkurenti. Tikmēr cīņā par trešo vietu Sofija Karolīne Haugena no Norvēģijas pārspēja Irēni Šoutenu no Nīderlandes. Haugena no labāko piecinieka vienīgā arī distancē spēja tikt pie diviem ekstra sprinta punktiem, kas gan kopumā neko neieteikmēja.

Pasaules kausa kopvērtējums masu startā sievietēm

VietaSportistsPunkti
1.I.Blondīna (CAN)336
2.I.Šoutena (NED)326
3.M.Grenevuda (ND)314
4.F.Lolobrigida (ITA)278
5.D.Guo (CHN)224
6.K.Bo-Reuma (KOR)220

• Pēdējās A divīzijas sacensības šajā Pasaules kausa posmā risinājās komandu iedzīšanā vīriešiem. Pirmajā posmā uzvaras laurus plūca Nīderlandes trio, bet otrajā vietā bija Kanādas komanda. Kanādieši savā slidojumā parādīja vāju sniegumu, neespējot izrādīt pienācīgu konkurenci norvēģiem, kuri neklātienes cīņā par 1.92 sekundēm piekāpās ASV trio. Pēdējā slidojumā Nīderlande sacentās ar Japānu, kas sākumā turējās vadībā, bet tad atkārtojās tas pats, kas sieviešu iedzīšanas sacensībās. Viens no dalībniekiem krita, japāņiem paliekot bez rezultāta. Tikmēr nīderlandieši nostartēja vēl vājāk nekā kanādieši, nespējoto ielauzties pat labāko trijniekā. Uzvara tika ASV komandai, sudrabs Norvēģijai, bet bronza Itālijai.

• Ceturtais un pēdējais Pasaules kausa posms pirms Pekinas olimpiskajām spēlēm risināsies no 10.-12. decembrim Kanādas pilsētā Kalgarī.

Pasaules kausa izcīņas trešais posms ātrslidošanā A divīzijā, 3. diena

Vieta500m (v)1500m (s)1000m (v)Masu starts (s)Kom. iedzīšana (v)
1.V.Morišige (JPN)M.Takagi (JPN)T.Krols (NED)I.Blondīna (CAN)ASV
2.A.Arefjevs (RUS)A.Sato (JPN)K.Nuis (NED)M.Grenevuda (DEN)Norvēģija
3.L.Debruils (CAN)A.de Jonga (NED)H.Oterspērs (NED)S.K.Haugena (NOR)Itālija