Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Ģērmane pirmo reizi Pasaules kausa posmos kvalificējas otrajam braucienam slalomā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ģērmane pirmo reizi Pasaules kausa posmos kvalificējas otrajam braucienam slalomā
Dženifera Ģērmane. Foto no sportistes personīgā arhīva.

Latvijas vadošā kalnu slēpotāja Dženifera Ģērmane šodien Liencā (Austrija) notiekošajā Pasaules kausa posmā kalnu slēpošanā sievietēm ļoti labi veica 1. braucienu un uzrādīja 29. laiku, 3,85 sekundēm šķirot no līderes un pirmo reizi karjerā Pasaules kausa posmos tiekot uz otro braucienu. Pārliecinoša līdere pēc pirmā brauciena, kur izstājās daudz dalībnieču, ar vairāk nekā sekundes pārsvaru ir vakardienas milzu slaloma uzvarētāja Mikaēla Šifrina.

Mūsu vadošā kalnu slēpotāja sezonas iesākumā Eiropas kausa posmā 10. decembrī Austrijā pirmā brauciena iesākumā rādīja labu sniegumu, starpfinišā uzrādot Top20 laiku, bet diemžēl vēlāk kļūdījās un nefinišēja. Nedēļu vēlāk Dženifera Ģērmane svinēja pārliecinošu uzvaru FIS sacensībās Itālijā.

Šī nebija Ģērmanes debija Pasaules kausa posmos, bet gan otrā reize. Dženifera, kura divos pasaules čempionātos abas reizes – 2021. un 2023. gadā – ir iekļuvusi trīsdesmitniekā, debitēja Pasaules kausā šī gada sākumā, kad slaloms norisinājās arī Austrijā, tikai citā vietā – Flahavā. Izdangātajā trasē Dženifera pirmā braucienā uz beigu daļu jau bija iekļuvusi starp labākajām četrdesmit un pretendēja uz 35.-38. laiku, tomēr pārāk lielie izdangājumi “piespieda” pieļaut kļūdu, un Ģērmane nefinišēja.

Otrais piegājiens Pasaules kausā titulētās Ullas Ģērmanes (kādreiz Lodziņa) meitai sanāca sekmīgs. Dženifera, startējot ar 53. numuru, pirmajā starpfinišā uzrādīja ļoti augsto 10. laiku (+0,43 sek.). Otrajā starpfinišā sanāca nedaudz noslīdēt zemāk uz 23. vietu (+1,85 sek.), bet tad atkal pakāpties uz 20. pozīciju (+2,04 sek.), kas liecināja par ļoti labām izredzēm uz trīsdesmitnieku un tiesībām startēt otrajā braucienā. Finišā Ģērmanei 29. laiks (+3,85 sek.), par 0,06 sekundēm apsteidzot 31. laiku uzrādījušo astoņus gadus vecāko Zviedriju pārstāvošo franču slēpotāju un divas reizes desmitniekā tikušo Estellu Alfānu un ierindojoties tieši aiz divus gadus jaunākās zviedrietes Kornēlijas Ēlundes.

No atlikušajām dalībniecēm tikai viena – 21 gadus vecā francūziete Keitlina Makferleina, kura startēja ar pēdējo 69. numuru, uzrādīja 30. laiku, arī pirmo reizi tiekot trīsdesmitniekā. Tādējādi pēc gandrīz septiņiem gadiem Latvija būs pārstāvēta otrajā braucienā, jo 2017. gada sākumā Lelde Gasūna Zagrebas slalomā pirmajā braucienā bija starp 30 labākajām un beigās izcīnīja 22. vietu.

Nesekmīga diena šodien bija vairākām Dženiferas vienaudzēm no U21 grupas. Izstājās gan desmit reizes PK posmos desmitniekā tikusī un vienreiz pat 3. vietu izcīnījusi horvātiete Zrinka Ļjutiča, gan piecas reizes desmitniekā iekļuvusī zviedriete Hanna Aransone-Elfmane, bet četras reizes labāko desmitniekā tikušajai vācietei Emmai Aiherei sacensības beidzās jau pie pirmajiem vārtiem.

Vakardienas teicamā otrā brauciena veicēja milzu slalomā un otrās vietas ieguvēja Federika Brinjone jau iesāka neveikli un drīz vien izstājās. Līdz finišam netika arī labi uzsākusī amerikāniete A.J.Hērta. Savukārt iepriekšējā slaloma uzvarētāja Petra Vlhova uzrādīja vien 10. laiku, zaudējot Šifrinai ļoti daudz – gandrīz divas ar pusi sekundes (2,41).

Pasaules kausa posms kalnu slēpošanā, slaloms sievietēm 1. brauciens, Lienca (Austrija), 69 dalībnieces

V.SportisteValstsRezultāts
1.Mikaēla ŠifrinaASV52.81
2.Paula MolcanaASV+1.14
3.Anna Svenna-LarsoneZviedrija+1.32
4.Mišela GisinaŠveice+1.39
5.Lēna DīraVācija+1.66
6.Katarina LīnsbergereAustrija+2.20
29.Dženifera ĢērmaneLatvija+3.85