Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Ģērmane pārliecinoši uzvar FIS slaloma sacensībās Itālijā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ģērmane pārliecinoši uzvar FIS slaloma sacensībās Itālijā
Dženifera Ģērmane. Publicitātes foto.

Latvijas vadošā kalnu slēpotāja Dženifera Ģērmane šodien vairāk nekā 70 dalībnieču vidū izcīnījusi pārliecinošu uzvaru Itālijā notikušajās Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensībās slalomā.

Dženifera Ģērmane, atgūstoties no iepriekš gūtās traumas, sezonu uzsāka nedaudz vēlāk nekā ierasts. Šīs FIS sacensības Itālijā nebija Dženiferas debija šajā sezonā, jo Ģērmane sezonu uzsāka 10. decembrī augsta līmeņa sacensībās – Eiropas kausā Austrijā. Taču iesākums nebija sekmīgs, jo pēc kļūdas pirmās trases otrajā pusē nācās izstāties. Tomēr jāatzīmē Dženiferas 16. laiks pirmā brauciena vidū, zaudējot līderi tikai pussekundi.

Šajās dienās Itālijā notiek daudzas FIS sacensības, kā arī vēl Eiropas kauss, kur piedalījās, bet diemžēl palika bez rezultāta Liene Bondare. Un vienās no šīm FIS sacensībām Itālijā startēja arī Ģērmane. Kaut arī sacensības norisinājās Itālijas kalnu ciematā Kronplacā, svētdien tās skaitījās kā Gruzijas čempionāts, bet pirmdien kā Albānijas čempionāts.

Pirmajā dienā startēja 60 dalībnieces ar lielu valstu pārstāvniecību - vairāk nekā no 20 valstīm. Svētdien Dženiferai Ģērmanei izstāšanās otrajā braucienā, esot līderpozīcjās pēc pirmā brauciena, bet šodien spīdošs revanšs ar pārliecinošu uzvaru. Pēc pirmā brauciena 20 gadus vecā Dženifera atradās otrajā vietā, gandrīz pussekundi piekāpjoties gadu jaunākajai itālietei Emīlijai Mondielli, kura nupat Eiropas kausā slalomā bija augstajā 4. un 9. vietā. Taču otrajā braucienā itāliete pieļāva lielu kļūdu, atkrītot uz 7. vietu, savukārt titulētās Ullas Ģērmanes (ex.Lodziņas) meita veica ļoti labu otro braucienu, izvirzoties pārliecinošā vadībā un svinot uzvaru ar gandrīz sekundes pārsvaru – 0,88 sekundes.

Otro vietu ieguva par Dženiferu piecus gadus vecākā japāniete Čisaki Maeda, kura nupat Eiropas kausā bija 36.. un 38. vietā, kā arī Pasaules kausa posmos nav tikusī trīsdesmitniekā. Trijnieku noslēdza 23 gadus vecā mājiniece Selīa Hallere, kura pirms pāris dienām Eiropas kausā slalomā ieņēma 24. un 25. vietu. Pēc pirmā brauciena tikai 11. vietā atradās, bet otrajā nefinišēja PK posmos vairākas reizes trīsdesmitniekā tikusī japāniete Ando Asa.

Latvijas izlases dalībniece Dženifera Ģērmane šosezon bijusi uzrunāta no Francijā bāzētās Starptautiskās Slēpošanas akadēmijas Apex2100 puses īpašā stipendijas programmā, un šosezon trenējas kopā ar Apex2100 Eiropas un Pasaules kausa sieviešu komandu.

     [+] [-]

, 2023-12-18 17:20, pirms 7 mēnešiem
Nu, lai veicas!...un bez traumām!