Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Lieliskā Ģērmane Pasaules kausā slalomā atkārto Gasūnas veikumu, 93. uzvara Šifrinai

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Lieliskā Ģērmane Pasaules kausā slalomā atkārto Gasūnas veikumu, 93. uzvara Šifrinai
Dženifera Ģērmane līderes krēslā tūlīt pēc otrā brauciena. Foto: Latvia Alpine.

Pasaules kausa posmā kalnu slēpošanā sievietēm slalomā, kas norisinājās Liencā (Austrijā), lielisku panākumu guva Latvijas vadošā kalnu slēpotāja Dženifera Ģērmane, kura pirmo reizi iekļuva trīsdesmitniekā un izcīnīja 22. vietu, pēdējo septiņu gadu laikā esot otrajai latvietei, kas to paveikusi, un atkārtojot Leldes Gasūnas veikumu. Tikmēr otro dienu pēc kārtas nepārspēta palika un 93. karjeras uzvaru izcīnīja Mikaēla Šifrina no ASV.

Jau ziņojām, ka 20 gadus vecā Dženifera, startējot ar 53. numuru, pirmajā braucienā 69 dalībnieču vidū uzrādīja 29.laiku (+3,85 sek.) un savā otrajā startā Pasaules kausa posmos pirmo reizi kvalificējās otrajam braucienam, kur tiek 30 ātrākās. Pirmajā starpfinišā Dženifera uzrādīja pat ļoti augsto 10. laiku (+0,43 sek.), bet beigās ļoti spraigā un līdzīgā cīņā sanāca iespraukties trīsdesmitniekā, par 0,06 sekundēm apsteidzot tieši iz strīpas palikušo jeb 31. laiku uzrādījušo Zviedrijas pārstāvi Estellu Alfānu.

Tā kā Ģērmane pirmajā braucienā bija uzrādījusi 29. laiku, viņa otro braucienu sāka kā otrā ļoti svaigā trasē un par 0,19 sekundēm apsteidza pirms viņas startējušo gadu vecāko francūzieti Keitlinu Makfarleinu, kura sacensības pirmajā braucienā uzsāka kā pēdējā ar 69. numuru un uzrādīja 30. laiku, pierādot, ka ar meistarību arī pēdējiem numuriem bija iespējas tikt trīsdesmitniekā. Lai arī uzreiz pēc Dženiferas trasē devusies divus gadus jaunākā zviedriete Kornēlija Ēlunde uzlaboja latvietes rezultātu par pussekundi, bija zināms, ka Dženifera tiks pie pirmajiem Pasaules kausa kopvērtējuma punktiem.

Turpinājumā itāliete Rossetti un spējīgā, bet ļoti nestabilā vicelīdere Molcana no ASV nefinišēja, savukārt slovēniete Dvornika, francūziete Poņjo un Lamūra piekāpās nieka dažas sekundes simtdaļas – attiecīgi 0,01, 0,02, un 0,06 sekundes, kas ļāva Dženiferai pakāpties uz 22.vietu un pirmo reizi karjerā iekļūt PK posmā trīsdesmitniekā, ko viņa divas reizes ar 24. un 29. vietu bija paveikusi pasaules čempionātos. Līdz ar to Latvijas vadošā kalnu slēpotāja sasniedza pagaidām savu augstāko vietu augstāka līmeņa sacensībās. Atgādinām, ka Dženiferas mamma Ulla Ģērmane (kādreiz Lodziņa) vairākas reizes PK posmos bija tikusi Top15, divas reizes arī desmitniekā ar 4. vietu kā labāko rezultātu. Savukārt 2017. gada janvāra sākumā Lelde Gasūna Zagrebā PK posmā izcīnīja 22. vietu.

Veicot lielisku pirmo braucienu un iekrājusi vairāk nekā sekundes pārsvaru, Mikaēla Šifrina parādīja, ka pārējām būs jācīnās par otro vietu. Tā kā viņas tautiete Molcana, kas bija vicelīdere, izstājās, bet pirmajā trasē trešo laiku uzrādījusī zviedriete Svenna-Larsone otro trasi veica lēnāk par vācieti Lēnu Dīri, tad Šifrina uzsāka otro braucienu ar gandrīz tādu pašu milzīgu pārsvaru kā vakar milzu slalomā pār Brinjoni – 1,66 sekundes.

Amerikāniete negrasījās piesardzīgi nobraukt, lai saglabātu līderpozīcijas, bet gan palielināja pārsvaru līdz 2,34 sekundēm un otro dienu uzvarēja Liencā, nopelnot karjeras 93. uzvaru un apliecinot labākās kalnu slēpotājas statusu. Dīra trešo reizi iekļuva trijniekā šajā sezonā, otro reizi nopelnot 2. vietu. Tikmēr 3. vietu izcīnījusī Mišela Gisina slalomā trijniekā nebija tikusi 21 mēnesi.

Lai arī otrajā braucienā no 10. uz 5. vietu pakāpās Petra Vlhova, tomēr Liencā slovākiete nebija tuvu savam labākajam sniegumam. Tieši aiz Vlhovas ļoti cieši – 0,15 sekundēs – sarindojās trīs austriešu Katarinas – Hūbere, Galhūbere un Līnsbergere, bet vēl pāris simtdaļas lēnāka bija ceturtā Katarina – Trupe, kura noslēdza desmitnieku.

Tikmēr 18gadus vecā zviedriete Ēlunde, kura beigās ieguva19. vietu, tā bija piektā reize trīsdesmitniekā. Līdz ar to Ģērmane bija otra labākā no junioru jeb U21 vecuma kalnu slēpotājām. Pirmajā braucienā izstājās 19 gadus vecā Zrinka Ļjutiča un vēl dažas augstus rezultātus PK posmos sasniegušās U21 grupas kalnu slēpotājas.

Pasaules kausa posms kalnu slēpošanā, slaloms sievietēm, Lienca (Austrija), 69 dalībnieces

V.SportisteValstsRezultāts
1.Mikaēla ŠifrinaASV1:48.75
2.Lēna DīraVācija+2.34
3.Mišela GisinaŠveice+2.45
4.Anna Svenna-LarsoneZviedrija+2.94
5.Petra VlhovaSlovākija+3.24
6.Katarina HūbereAustrija+3.31
22.Dženifera Ģērmane Latvija+4.82

Pasaules kausa kopvērtējums sievietēm,

V.SportisteValstsPunkti
1.Mikaēla ŠifrinaASV900
2.Federika BrinjoneItālija637
3.Petra VlhovaSlovākija572

  +2 [+] [-]

, 2023-12-29 15:24, pirms 7 mēnešiem
Jau šosezon jābūt 100. uzvarai! Un viņai nav pat 30. Fenomenāli!

     [+] [-]

, 2023-12-29 15:30, pirms 7 mēnešiem
Lieliski! Dženifera!!

     [+] [-]

, 2023-12-29 15:40, pirms 7 mēnešiem
Liels prieks par Dženiferu!😃Jauna un ļoti perspektīva kalnu slēpotāja!Novēlu Dženiferai turpināt piedalīties arī nākamajos slalomā slēpojumos,nākamais jau būs 7.janvārī Slovēnijā un šajos startos slaloma startos novēlu nostabilizēties kā TOP 30 slēpotājai!😆

     [+] [-]

, 2023-12-29 15:43, pirms 7 mēnešiem
Labs rezultāts Ģērmanei!
PK 22.vieta ir cienījamāk kā PČ.
Žēl, ka Petra šodien nekonkurē ar Šifrinu un mači bez lielās intrigas.

     [+] [-]

, 2023-12-29 15:56, pirms 7 mēnešiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Jau šosezon jābūt 100. uzvarai! Un viņai nav pat 30. Fenomenāli!
jā, fenomenāli, bet dēļ supersportistes zūd intriga....cita lieta ir vīru slaloms - visinteresantākais ziemā...biatlons pat blakus nestāv..