Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Cīņa par uzvaru vēl turpināsies

Kārlis Evertovskis
Kārlis Evertovskis

Cīņa par uzvaru vēl turpināsies
Simons Amans
Foto: AP

Simons Amans, kurš šodien pārspēja Volfgangu Loiclu, ir atvieglots, ka izdevās nezaudēt uzvaru, taču arī Loicls nezaudē cerības par cīņu turnejas kopvērtējumā.

Šodien Četru tramplīnu turnejas pirmajā posmā šveicietim Simonam Amanam veiksmīgi izdevās aizstāvēt savu līdera godu, izcīnot uzvaru, taču tā nāca sīva cīņā. Pēc sacīkstes šveicietis bija acīmredzami atvieglots. "Neizdevās iesākt tik labi ka biju plānojis. Es zinaju, ka man vajag lielisku lēcienu izšķirošajā raundā un esmu priecīgs, ka man izdevās izpildīt šo uzdevumu," teica kopvērtējuma līderis.

Šodien lielāko konkurenci Amanam izrādīja lieliskā formā esošais austrietis Volfgangs Loicls, kurš vēl joprojām cenšas izcīnīt savu pirmo uzvaru. Šoreiz viņš no uzvarētāja atpalika tikai 1.2 punktus. "Piezemēšanās pēc pirmā lēciena man maksāja uzvaru. Bet turnīra kopvērtejumā man vēl ir visas iespējas, un es ceru uz sekmēm Gārmišā," teica 28 gadus vecais austrietis.

Labākais no vāciešiem šoreiz bija Martins Šmits, kurš ierindojās piektajā vietā. 30 gadus vecajam sportistam izdevās labs lēciens pirmajā raundā, bet otrajā to neizdevās atkārtot, kas atņēma iespēju pakāpties uz trešo vietu. "Es domāju, ka laikam lēcienā pieļāvu kļūdu. Biju gaidījis labāku rezultātu, bet piektā vieta tomēr ir tīri laba. Protams, man būtu labāk paticis beigās kāpt uz pjedastāla," viņš atzina.

Martins Šmits vel saglabā izredzes sekmīgi cīnīties kopvērtējumā, jo no Amana atpaliek par nepilniem 13 punktiem, bet savas iespējas jau gandrīz zaudējis ir viens no turnīra favorītiem austrietis Tomass Morgenšterns, kurš palika 11. vietā. "Bija smagas sacensības. Nezinu, varbūt tā bija apstākļu izraisīta neveiksme. Mani lēcieni bija diezgan labi." Pēc Obersdorfas posma Morgenšterns atpaliek jau par 30 punktiem.

Katrs no sportistiem cer uzlabot savu rezultātu nākamajos posmos, bet to, vai viņiem tas izdosies, un, vai Dmitrijam Vasiļjevam izdosies noturēt savu trešo vietu kopvērtējumā, sportisti sava starpā noskaidros jau 31. decembrī un 1. janvārī Gārmišā-Partenkirhenē.

Izmantotie resursi:
berkutschi.com