Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Hanavalds: "Šmits var uzvarēt"

Kārlis Evertovskis
Kārlis Evertovskis

Hanavalds: "Šmits var uzvarēt"
Simons Amans
Foto: AFP

Gan Simons Amans, gan Gregors Šlīrencauers nešaubās par savām spējām, taču citi eksperti uzskata, ka tieši viņu savstarpēja cīņa varētu dot iespēju uzvarēt kādam citam Četru tramplīnu turnejā tramplīnlēkšanā, kas jau rīt sāksies Obersdorfā (Vācija).

Pirms Četru tramplīnu turnejas sākuma mēs varam tikai minēt, cik veiksmīgi šo pārtraukumu būs izmantojuši sportisti, un kādu formu viņi būs sasnieguši uz turneju. Prognozes izteikt pagaidām ir ļoti grūti, taču šajā sportā iesaistītajiem cilvēkiem varētu būt vairāk informācijas, lai izteiktu šīs prognozes. Šīs sezonas līderi par savām izredzēm ir diezgan pārliecināti.

"Man bija svarīgi izcīnīt uzvaru tieši pirms turnejas. Tagad es esmu pierādījis, ka jebkurā brīdī varu pārspēt Amanu," paziņoja austrietis Gregors Šlīrencauers. Taču šveicietis Simons Amans nebūt neuzskata, ka piekāpšanās iepriekšējā posmā viņam nāktu par sliktu: "Tas zaudējums nebūt nebija tik slikts. Citādi es jau sāktu uzskatīt, ka esmu nepārspējams."

Līdz šim septiņiem sportistiem ir izdevies kļūt par Pasaules čempionu, Olimpisko čempionu un Četru tramplīnu turnejas uzvarētāju. "Es gribu būt astotais," pieteicies Amans. Līdz šim šveiciešu labākie panākumi turnejā ir divas divkārtējā pasaules čempiona Valtera Šteinera otrās vietas un paša Amana pirms diviem gadiem iegūtā trešā vieta. Nav šaubu, ka Harija Potera līdzinieks centīsies šo statistiku uzlabot.

34 gadus vecais vācietis Svens Hanavalds, kurš 2001.-2002. gada sezonā uzvarēja visos četros posmos, uzskata, ka viņa sasniegums šosezon netiks pārspēts. "Būs sīva cīņa starp Šlīrencaueru un Amanu," izteicās Hanevolds. Viņaprāt, šī sīvā cīņa varētu pavērt iespēju kādam citam, piemēram viņa bijušajam komandas biedram Martinam Šmitam: "Martins ir spējīgs uzvarēt turnīru, un es būtu priecīgs, ja tā notiktu. Šajā sezonā viņa sniegums ir ievērības cienīgs. Cepuri nost!" Arī norvēģu komandu Hanavalds vērtē augstu.

Hanevolda, bukmeikeru un citu ekspertu augsti vērtētais Martins Šmits par savam uzvaras iespējām izteicies pieticīgāk: "Mans galvenais mērķis būs nokļūt uz goda pjedestāla. Protams, man arī patiktu beidzot izcīnīt uzvaru sacensībās."

Pirmo nopietno ieskatu lēcēju šā brīža spējās redzēsim jau rīt, kad Obersdorfā notiks pirmā posma kvalifikācija un pirmie lēcieni. Savukārt, 6. janvārī, kad Bišofshofenā noslēgsies ceturtais - pēdējais turnīra posms, uzzināsim, kurš īsti būs attaisnojis uz sevi liktās cerības, lai saņemtu uzvarētāja godu un automobili "Subaru Forester".

Izmantotie resursi:
berkutschi.org

  +1 [+] [-]

, 2008-12-29 01:27, pirms 16 gadiem
Ļoti gaidu... skatīšos jau 5 vai 6 reizi šo turnīru. patiešām aizraujoši.