Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Granerūds pirmo reizi uzvar Četru tramplīnu turnejas kopvērtējumā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Granerūds pirmo reizi uzvar Četru tramplīnu turnejas kopvērtējumā
Halvors Ēgners Granerūds. Foto: Reuters/Scanpix

LETA--DPA. Norvēģijas tramplīnlēcējs Halvors Ēgners Granerūds piektdien Bišofhofenā, uzvarot noslēdzošajā sacensību posmā, pirmo reizi triumfēja Četru tramplīnu turnejas kopvērtējumā.

Granerūds, kurš uzvarēja arī pirmajos divos turnejas posmos Oberstdorfā un Garmišā-Partenkirhenē, izpildīja 139,5 un 143,5 metrus tālus lēcienus, kas ļāva tikt pie 313,4 punktiem.

Savukārt slovēnim Anžem Lanišekam padevās 140,5 un 139 metrus tāli lēcieni, kas punktu ziņā bija par 7,9 punktiem sliktāki par Granerūda sniegumu, taču bija pietiekoši, lai ieņemtu otro vietu.

Tikmēr Pasaules kausa līderis polis Davids Kubackis, lecot 135,5 un 140 metrus tālu, ierindojās vien trešajā pozīcijā. Viņu no otrās vietas šķīra tikai 1,8 punkti.

Četru tramplīnu turnejas kopvērtējumā Granerūds uzvarēja ar sakrātiem 1191,2 punktiem, kamēr Kubackis, ieņemot otro vietu, sakrāja par 33 punktiem mazāk, bet Lanišeks, kurš noslēdza sacensības trešajā pozīcijā, zaudēja ar 62,2 punktu deficītu.

Neskatoties uz neveiksmi Četru tramplīnu turnejā, Pasaules kausa kopvērtējuma līderis joprojām ir Kubackis ar 930 punktiem, kamēr otro un trešo vietu saglabā attiecīgi Lanišeks, kurš atpaliek no līdera par 108 punktiem, un Granerūds ar 134 punktu deficītu.

Pērn Četru tramplīnu turnejā uzvaru izcīnīja japānis Rjoju Kobajaši.