Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Norvēģu tramplīnlēcējs Tande pamodies no komas

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Norvēģu tramplīnlēcējs Tande pamodies no komas
Pārējo tramplīnlēcēju pozitīvais sveiciens ir palīdzējis Tandem. Foto: AP.

Šorīt tika saņemtas pozitīvas ziņas no Slovēnijas, kur slimnīcā no komas ir pamodies norvēģu tramplīnlēcējs, divas sezonas kopvērtējumā trešajā vietā noslēgušais Daniels Andrē Tande, kurš pagājušo ceturtdien piedzīvoja smagu kritienu pasaules kausa posma sacensībās Planicā.

Pagājušo ceturtdien, kad Planicā norisinājās izmēģinājuma lēcieni Pasaules kausa posmam tramplīnlēkšanā no pašā lielākā tramplīna jeb tā dēvētā “flying hill”, Norvēģijas sportists Daniels Andrē Tande, lēciena sākumā zaudējot balansu un nespējot piezemēties uz slēpēm, piedzīvoja šaušelīgu kritienu. Olimpiskais čempions un pasaules vicečempions komandu sacensībās piezemējās uz sāniem un lielā ātrumā noripoja lejā pa stāvo un garo piezemēšanās kalnu. Viņš lauza atslēgas kaulu un bija bez samaņas, un ar helikopteru tika nogādāts Slovēnijas slimnīcā.

Septiņas reizes pasaules kausa posmos uzvarējušais norvēģis šorīt ir pamodies no komas un runājis ar mammu un savu mīļoto sievieti. Viņš ir atpazinis viņas, un sportista stāvoklis ir labs, NRK portālam pastāstīja tramplīnlēkšanas komandas vadītājs Klāss Brede Brotens.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-29 18:15, pirms 3 gadiem
Veselibu

     [+] [-]

, 2021-03-29 20:02, pirms 3 gadiem
Lai ātra ceseļošanās!