Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

"Tour de Ski" ar uzvaru prologā sāk Bjergena un Hārvijs

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Tour de Ski" ar uzvaru prologā sāk Bjergena un Hārvijs
Marita Bjergena
Foto: AP/Scanpix

Ar 3 km prologu sievietēm un 4.5 km prologu vīriešiem Vācijas pilsētā Oberhofā sācies slēpošanas sacensību maratons "Tour de Ski". Sievietēm ātrākā bija norvēģiete Marita Bjergena, bet vīriem - kanādietis Aleks Hārvijs.

"Tour de Ski" ievadīja 3 km prologa sacensības sievietēm. Bez liela pārsteiguma par šo sacensību uzvarētāju kļuva viena no galvenajām favorītēm uz uzvaru visā tūrē un Pasaules kausa līdere, Marita Bjergena no Norvēģijas, kura distanci veica 6:34.4 minūtēs. Viņai 1.9 sekundes zaudēja tautiete Astrīda Urenholda Jakobsena, bet trešo vietu sīvā cīņā izrāva poliete Silvija Jaskovice, Bjergenai zaudējot septiņas sekundes. Jāpiezīmē, ka šajās sacensībās uz starta neizgāja titulētā poliete Justīna Kovalčika, kura Pasaules kausa kopvērtējumā ieņem otro pozīciju.

Uz vīriešu sacensībām pasliktinājās laika apstākļi, bet tas slēpotājiem neliedza sacensties. Negaidītu dubultuzvaru izcīnīja Kanādas slēpotāji Aleks Hārvijs un Devons Keršavs, kuri Pasaules kausa kopvērtējumā atrodas ārpus labāko trīsdesmitnieka. Hārvijs uzvarēja ar laiku 9:03.4 minūtes, par 4.1 sekundēm apsteidzot savu tautieti Keršavu. Trešo vietu prata izcīnīt Pasaules kausa kopvērtējumā otro vietu ieņemošais Kriss Jespersens no Norvēģijas, uzvarētājam zaudējot 10.2 sekundes. Tikmēr kopvērtējuma līderis Martins Jonsrūds Sundbijs uzrādīja sesto ātrāko laiku.

Pēc šīm sacensībām "Tour de Ski" pārcelsies uz Šveici, kur gadu mijā Lenzerheidē tiks aizvadītas sprinta sacensības brīvajā stilā un masu starta sacensības klasikā.

Tour de Ski, 3 km prologs sievietēm

VSportisteValstsLaiks
1.Marita BjergenaNorvēģija6:34.4
2.Astrīda Urenholda JakobsenaNorvēģija6:36.3
3.Silvija JaskovicePolija6:41.4
4.Denīze HermanaVācija6:42.8
5.Džesika DiginsaASV6:43.6
6.Anne KiloenenaSomija6:43.9

Tour de Ski, 4.5 km prologs vīriešiem

VSportisteValstsLaiks
1.Aleks HārvijsKanāda9:03.4
2.Devons KeršavsKanāda9:07.5
3.Kriss JespersensNorvēģija9:13.6
4.Iļja ČernousovsKrievija9:16.8
5.Robins DuvilārdsFrancija9:17.2
6.Martins Jonsrūds SundbijsNorvēģija9:17.8

Izmantotie resursi:
FIS-Ski