Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Kazahstānas slēpotāja sodīta par atrašanās vietas norādes pārkāpumiem

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Kazahstānas slēpotāja sodīta par atrašanās vietas norādes pārkāpumiem
Anna Ševčenko. Foto: Getty images

Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) neatkarīgs Antidopinga delegāts ir atzinis Kazahstānas distanču slēpotāju Annu Ševčenko par vainīgu FIS Antidopinga noteikumu pārkāpšanā un sodījis viņu saistībā ar atrašanās vietas norādīšanas noteikumu neievērošanu.

Anna Ševčenko nav izcēlusies ar ļoti augstiem rezultātiem, kā viņas tautieši vīriešu konkurencē, taču gan Olimpiskajās spēlēs un pasaules čempionātos, kā arī pasaules kausa posmos trīsdesmitniekā viņa ir tikusi. Kazahstānas slēpotājai problēmas sākās pagājušajā gadā, neievērojot atrašanās vietas noteikumus. Šādi pārkāpumi atkārtojās vēl dažas reizes, un, tā kā gada jeb 12 mēnešu laikā tik sasniegts noteiktais limits – trīs neveiksmīgas pārbaudes, nesastopot sportisti norādītājā vietā, tad tika pārkāpts FIS Antidopinga noteikumu 2.4.punkts par atrašanās vietas noteikuma neievērošanu.

Par šādu pārkāpumu 27 gadus vecā Ševčenko saņēma viena gada diskvalifikāciju. Sportiste nepieprasīja, lai tiktu rīkota sēde, tāpēc viņas lietu izskatīja neatkarīgs Antidopinga delegāts. Kazahstānas slēpotāja piekrita sev izvirzītajām apsūdzībām un arī piemērotajām sankcijām. Tā kā nebija vainu pastiprinošu apstākļu, kā āri, ņemot vērā sportistes veikto sadarbību, Ševčenko piesprieda tikai viena gada diskvalifikāciju.

     [+] [-]

, 2021-05-28 12:57, pirms 3 gadiem
Un kā Andrejam? Tas pats? Nekas takā nav dzirdēts...