Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Zviedrietes uzvar komandu sprintā, Sundlingai otrais zelts

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Zviedrietes uzvar komandu sprintā, Sundlingai otrais zelts
Jonna Sundlinga jau izcīnījusi divus zeltus šajā pasaules čempionātā. Foto: Nordic Focus

Pasaules čempionātā distanču slēpošanā sievietēm komandu sprintā brīvajā stilā spraigā cīņā ar šveicietēm uzvaru izcīnīja zviedrietes Maja Dālkvista un Jonna Sundlinga, tādējādi Sundlingai tiekot pie otrās zelta medaļas Obertsdorfā, bet Dālkvistai otro čempionātu pēc kārtas.

Gan pēc sezonas laikā uzrādītajiem rezultātiem, gan arī pēc pasaules čempionāta pirmās disciplīnas sprinta rezultātiem, kaut arī tas bija klasikā, par galvenajām favorītēm tika uzskatīta Zviedrijas komanda, kuras arī bija titula aizstāvētājas, tikai Stīnas Nilsones vietā ar Maju Dālkvistu pārī šoreiz brauca šī gada pasaules čempione sprintā Jonna Sundlinga. Līdz pat pēdējā posma vidum zviedrietēm sīvu konkurenci sastādīja krievietes, bet pašās beigās, pateicoties Drēzdenes sprinta uzvarētājas Nadīnes Fendrihas pūlēm, Šveices komanda. Tomēr zviedrietes bija ātrākas un varēja svinēt uzvaru, bet priecīgas par sudraba medaļu bija arī Fendriha ar Vandergrāfu.

Lai arī slovēnietēm neizdevās atkārtoto 2019.gada panākumu ar otro vietu, tomēr bez medaļām viņas nepalika, Anamarija Lampičai pievienojot bronzas medaļu sudrabam, bet Evai Urevcai tiekot pie pirmās medaļas. Tikmēr otro čempionātu pēc kārtas ceturtās finišē Krievijas slēpotājas Jūlija Stupaka ar Natāliju Ņeprajevu, kurai par sevi lika manīt Zviedrijas posmā gūtā rokas trauma, taču tik un tā nebija tikt traki, kā centās “uzpūst” krievu mediji. Tikmēr 2015. un 2017.gada čempiones un 2019.gada bronzas medaļas ieguvējas Norvēģijas komanda palika bez medaļās tāpat kā 2013.gadā, tikai šoreiz ne ceturtās, bet tikai sestās.

Pasaules čempionāts distanču slēpošanā, fināls komandu sprintā brīvajā stilā sievietēm, Oberstdorfa (Vācija)

V.Valsts (Sportistes)Rezultāts
1.Zviedrija (M.Dālkvista; J.Sundlinga)16:27.94
2.Šveice (L.Vandergrāfa; N.Fendriha)+0.95
3.Slovēnija (E.Urevca; A.Lampiča)+3.46
4.Krievija (J.Stupaka; N.Ņeprajeva)+3.95
5.ASV (R.Brenana; S. Bjornsena Mobē)+5.83
6.Norvēģija (T.U.Venga; M.K.Falla)+18.94

     [+] [-]

, 2021-02-28 15:42, pirms 3 gadiem
Slovēnijai jau 5 medaļas šajā PČ (3 tramplīnlēkšanā, 2 distanču slēpošanā). Tas jau tagad ir medaļām bagātākais PČ šai valstij. Ja neko nejaucu, tad kopš 1993.g. Slovēnijai kopā ir 14 medaļas PČ, 5 no tām šogad.