Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Bjergena apņēmusies nākamsezon aktīvi startēt maratona slēpojumos

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Bjergena apņēmusies nākamsezon aktīvi startēt maratona slēpojumos
M.Bjergena vēl priekšā disatnces laikā L.Korsgrēanai šī gada Vasaloppet. Foto: Ulf Palm/TT / NTB

Titulētā norvēģu slēpotāja Marita Bjergena, kura 2018.gada pavasarī beidza aktīvās sportistes karjeru, šogad atgriezās sacensību apritē, piedaloties leģendārajā Vasaloppet slēpojumā, un ir apņēmības pilna nākamsezon startēt vairākos maratona slēpojumos.

Marita Bjergena, kura izcīnījusi 114 uzvaras pasaules kausa posmos, ieguvusi 15 Olimpiskās un 26 pasaules čempionātu medaļas, šogad marta sākumā piedalījās Vasaloppet 90km slēpojumā, kur, finišējot 42 sekundes aiz astoņus gadus jaunākās zviedrietes Līnas Korsgrēnas, ieņēma otro vietu. Tās bija titulētās norvēģietes vienīgās sacensības šajā sezonā, bet pirms mēneša 41.Dzimšanas dienu atzīmējusī slēpotāja ir apņēmības pilna nākamajā sezonā startēt biežāk un ir parakstījusi līgumu par startēšanu maratona distancēs “Team Ragda” komandā.

Līgumā paredzēts, ka visu laiku titulētākai Ziemas Olimpisko spēļu dalībniecei nākamajā sezonā maratona slēpojumu kausā būs jāstartē vismaz piecās sacensībās – Jizeska Padesatka, Marcialonga, Vasaloppet, Birkebeinerennet un Reistadlopet. Pati Bjergena neizslēdz dalību arī Norvēģijas čempionātā.

“Team Ragda” šefs Jorgens Auklands, protams, ir ļoti gandarīts par līguma parakstīšanu. “Marita ir unikāla gan pēc sasniegtajiem rezultātiem, gan arī pēc attieksmes. Visi, kam slēpošana ir tuva, spēs novērtēt tās reizes, kad būs iespējas redzēt viņu uz starta līnijas,” saka 2008.gada Vasaloppet uzvarētājs un četras reizes Marcialongā pirmo vietu ieguvušais Jorgens Auklands, kurš Norvēģijas čempionātos ar trešo vietu tikai vienreiz ir ticis desmitniekā.