Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Matjē un Zubciča duelī milzu slalomā šoreiz pārāks horvāts

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Matjē un Zubciča duelī milzu slalomā šoreiz pārāks horvāts
Filipam Zubčičam ir iespējas izcīnīt mazo kristāla globusu milzu slalomā. Foto: Marco Tacca

Pasaules kausa posmā kalnu slēpošanā vīriešiem milzu slalomā, kas notiek Bansko (Bulgārija), abu pasaules čempionāta paralēlā slaloma finālistu līdzīgajā cīņā par uzvaru šoreiz virsroku ņēma horvāts Filips Zubčičs, tiekot pie otrās uzvaras šosezon un atstājot pasaules čempionu šajā disciplīnā Matjē Fevru otrajā vietā.

Ja sievietes nedēļu pēc pasaules čempionāta sacenšas ātrumdisciplīnās turpat Itālijā, tad vīrieši ir devušies uz Bulgāriju, kur šajā nedēļas nogalē n otiek divi milzu slalomi.
Matjē Fevrs, kurš šosezon ar 8.vietu tikai vienreiz bija ticis desmitniekā, pasaules čempionātā negaidīti izcīnīja divas zelta medaļas – paralēlajā slalomā un milzu slalomā, kad viņa tautietis un līderis pēc pirmā brauciena Aleksis Penturo izstājās otrā brauciena sākumā. Šodien Fevrs bija līderpozīcijās pēc pirmās trases, taču vadību nenosargāja un neizcīnīja pēc vairāk nekā četru gadu pārtraukuma otro uzvaru karjerā, toties ar otro vietu pēc 15 mēnešiem atgriezās trijniekā pasaules kausa posmos, apliecinot, ka zelts Kortīnā šajā disciplīnā nebija nejaušība.

Tikmēr pēc 12 nedēļām pie savas šīssezonas otrās uzvaras tika pasaules vicečempions paralēlajā slalomā Filips Zubčičs. Vicelīdera pozīcijās pēc pirmā brauciena esošajam horvātam uzvarai pietikās par ar desmito laiku otrajā trasē, jo bija vienīgais no divpadsmitnieka pēc pirmā brauciena, kurš spēja otrajā braucienā būt desmitniekā. Tā bija Zubčičā trešā uzvara karjerā. Ļoti veiksmīgas sacensības aizvadīja un savu pirmo godalgu nopelnīta 29 gadus vecais austrietis Štefans Brennštainers, kura 8.vieta pirms Ziemassvētkiem Altabadijā bija līdz šim vienīgā reize desmitniekā. Pasaules kausa kopvērtējuma un arī milzu slaloma līderis Aleksis Penturo nenosargāja trešo vietu un noslīdēja beigās uz ceturto. Līdz ar to milzu slaloma vērtējumā viņš vairs tikai par 22 punktiem ir priekšā Zubčičam, bet visu disciplīnu kopsummā joprojām ir stabilā vadībā.

Pasaules vicečempions Luka Dealiprandini ierindojās vien 18.vietā, bet labākais no itāļiem šoreiz bija 19 gadus vecais Filipo Dellavite, kurš sava ceturtajā startā pasaules kausa posmos pirmo reizi iekļuva trīsdesmitniekā, ieņemot 16.vietu un ierindojoties tieši priekšā 2019.gada pasaules čempionam šajā disciplīnā Henrikam Kristofersanam, kurš kļūdas dēļ otrajā braucienā noslīdēja no 4. uz 17.vietu.

Pasaules kausa posms kalnu slēpošanā, milzu slaloms vīriešiem, Bansko (Bulgārija), 59 dalībnieki

V.SportistsValstsRezultāts
1.Filips ŽubčičsHorvātija2:20.62
2.Matjē FevrsFrancija+0.40
3.Štefans BrenštainersAustrija+0.93
4.Aleksis PenturoFrancija+1.06
5.Marko OdermatsŠveice+1.52
6.Manuels FellersAustrija+1.63

Pasaules kausa kopvērtējums vīriešiem

V.SportistsValstsPunkti
1.Aleksis PenturoFrancija974
2.Marko OdermatsŠveice744
3.Marko ŠvarcsAustrija692
4.Matiass MaijersAustrija604
5.Luks MeijārsŠveice594
6.Filips ZubčičsHorvātija584
7.Aleksandrs Omuts KildeNorvēģija560
8.Henriks KristofersensNorvēģija558
9.Vincents KrihmeirsAustrija515
10.Bīts FoicsŠveice487