Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Hiršera startēšana varētu nebūt vienīgā "skaļā atgriešanās" šosezon kalnu slēpošanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Hiršera startēšana varētu nebūt vienīgā "skaļā atgriešanās" šosezon kalnu slēpošanā
Lindseja Vona. Foto:AP.

Divkārtējā olimpiskā un pieckārtējā pasaules čempiona kalnu slēpošanā Marsela Hiršera starts šajā nedēļas nogalē Pasaules kausa posmā milzu slalomā Zeldenā varētu nebūt vienīgā “skaļā atgriešanās” kalnu slēpošanā šajā sezonā, jo daži faktori norāda, ka austrieša pēdās varētu iet arī vēl viena olimpiskā un pasaules čempione Lindseja Vona.

Iepriekš ziņojām, ka Austrijā dzimušais titulētais kalnu slēpotājs Marsels Hiršers šo svētdien Austrijā Pasaules kausa posmā kalnu slēpošanā atgriezīsies sportā ar startu milzu slaloma sacensībās, pārstāvot Nīderlandi. 67 uzvaras Pasaules kausa posmos izcīnījušais austrietis atgriezīsies pēc piecu gadu pārtraukuma, pēdējos startus aizvadot 2019. gada martā.

Arī Vona beidza karjeru 2019. gada sākumā, kad pēdējā startā izcīnīja bronzu pasaules čempionātā nobraucienā. Kā ziņo Olympics.com, tad tiek sagaidīta 2010. gada Vankūveras olimpiskās čempiones nobraucienā atgriešanās, un kā datums ir norādīts Bīverkrīkas Pasaules kausa posms 14. decembrī.

Vona starpsezonā ir manīta trenējoties Jaunzēlandē un pavisam nesen arī Zeldenes nogāzēs Austrijā, kur jaunā sezona sāksies šajā nedēļas nogalē.

Tas ir veicinājis spekulācijas un radījis cerības viņas līdzjutēju vidū, tostarp arī 2018. gada olimpiskajā čempionē Sofijā Godžā, kura ir četrkārtējās Pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētājas tuva draudzene. "Dzīvosim, redzēsim," Godža teica Olympics.com. "Es arī uzzināju šīs ziņas nesen, lasot rakstus par to," stāsta Godža un paturpina: "Klīst dažas baumas, mazliet tenkas...bet kā jau teicu, tad jau redzēsim."

40 gadus vecā Vona iepriekš ir atzinusi, ka vienmēr ir bijusi itāļu slēpotājas "padomdevēja", kas ir arī tuva draudzene. Vai viņas drīz atkal varētu sacensties kalnu slēpošanas augstākā līmeņa sacensībās? "Es nezinu... Būtu lieliski startēt Pasaules kausa izcīņā ar savu elku," dalījās Godža.

82 uzvaras Pasaules kausa posmos izcīnījusī simpātiskā Vona ir viena no slēpotājām, kura ir palīdzējusi Godžai uzturēt možu garastāvokli pēc smagas traumas treniņā šī gada februārī, kad tika pavilkta svītra itālietes sezonai. "Esam ļoti tuvi draudzenes ar Lindseju, mēs bieži runājam," skaidroja Sofija.

"Viņa saprot manu stāvokli. Es domāju, ka cilvēki, kas vislabāk var saprast to, ko jūs piedzīvojat, ir tie, kas ir piedzīvojuši to pašu. Kad jūs ar viņiem par kaut ko runājat, jūs runājat vienā valodā un viņi ātri saprot. Lindseja ar savu karjeru, kas bija arī savainojumu pilna, ir bijusi ļoti saprotoša un atbalstoša."

Izmantotie resursi:
https://olympics.com/en/news/alpine...

     [+] [-]

, 2024-10-24 14:46, pirms 3 dienām
Patīkama ziņa, fani būs sajūsmā