Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti Latvijas pārstāvji šī gada EJOF distanču slēpošanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Noskaidroti Latvijas pārstāvji šī gada EJOF distanču slēpošanā
Lauris Kaparkalējs.

22. un 23.martā Madonas slēpošanas bāzē “Smeceres sils” tika aizvadīti Latvijas slēpošanas federācijas (LSF) rīkotie kontroltreniņi, kuros tika noskaidroti tie distanču slēpotāji, kuri pārstāvēs Latviju 2021.gada Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiskajā festivālā (EJOF), kas no 11.-18.decembrim norisināsies Somijas slēpošanas centrā Vuokati.

Šī gada februāra sākumā Vuokati paredzētais EJOF uzlikto ierobežojumu dēļ tika pārcelts uz decembri. Lai noteiktu divus labākos puišus un divas labākās meitenes 2003./2004.g. dzimušo vidū, Latvijas Slēpošanas federācijas (LSF) rīkoja kontroltreniņus jau tagad, jo sniega trūkuma dēļ rudenī atlasi nevarētu būt iespējams sarīkot. Pirmajā dienā notika sprinta sacensības, kur puišiem bija jāveic 1.7km, bet meitenēm 1,5km brīvajā stilā. Katrs sportists to veica divas reizes un vērā tika ņemts labākais no diviem rezultātiem. Savukārt otrajā dienā meitenes klasiskajā stilā slēpoja 5km, bet puiši - 8km.

Sprintā puišiem ātrākais bija Kokneses novada sportists Edijs Eiduks, uzrādot rezultātu 3:32.9 minūtes, kas deva 206.96 punktus. Tuvākais sekotājs madonietis Lauris Kaparkalējs piekāpās divas ar pusi sekundes un ieguva 221.61 punktu. 8km klasikas distancē labākais bija Kaparkalējs, kurš finišu sasniedza 21:38.7 minūtēs un ieguva 128.09 punktus, kamēr Edijs piekāpās pusminūti un nopelnīja 146.26 punktus. Līdz ar to summā Lauris bija mazliet labāks, savācot 349.70 punktus, bet Edijam par trīs ar pusi punktiem mazāk. Abi iepriekš minētie sportisti ieguva tiesības startēt Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiskajā festivālā, kas decembrī notiks Somijā. Trešās vietas ieguvējs bija madonietis Silvestrs Švauksts, kurš no līderu dueta atpalika diezgan ievērojami – gandrīz par simts punktiem.

Meitenēm abas dienas gan sprintā, gan distancē pārliecinoši ātrākā bija rīdziniece Samanta Krampe, bet otrajā vietā ierindojās madoniete Katrīna Bērziņa, abām divām kvalificējoties EJOF. Trīs no četriem tikušajiem – Kaparkalējs, Eiduks, Krampe – šogad janvāra vidū ieguva tiesības pārstāvēt valsti pasaules junioru čempionātā un jau startēja Vuokati februāra vidū, bet Lauris Kaparkalējs ar Samantu Krampi piedalījās nupat arī pieaugušo čempionātā Vācijā.