Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Jenija Hansone uzvar maratona kausa kopvērtējumā sievietēm

Jenija Hansone uzvar maratona kausa kopvērtējumā sievietēm
Šīssezonas kopvērtējuma uzvarētāja Jenija Hanosne triumfē pagājušās sezonas Vasaloppet (Zviedrija). Šogad šajā prestižajā maratonā viņai nācās samierināties ar otro vietu.

Sieviešu konkurencē par šīssezonas uzvarētāju Maratona kausa kopvērtējumā kļuva 28 gadus vecā zviedriete Jenija Hansone, apsteidzot norvēģieti Hildi Pederšenu un zviedrieti Sandru Hansoni.

Pateicoties visvairāk startiem, pārliecinošu uzvaru kopvērtējumā izcīnīja zviedriete Jenija Hansone, kas par 158 punktiem apsteidza otro un trešo vietu izcīnījušās Hildi Pederšenu (Norvēģija) un Sandru Hansoni (Zviedrija). Pederšenai ar Sandru Hansoni ir vienāds punktu skaits, turklāt no četriem startiem katrai ir pa divām uzvarām un divām otrām vietām, taču norvēģu veterānei (šogad Pederšenai paliks 45 gadi) tika piešķirta otrā vieta, jo viņa uzvarēja sezonas pēdējā posmā.

Ja abas būtu piedalījušās vairāk posmos, tad uzvarētājai Jenijai Hansonei būtu daudz grūtāk klājies. Starp citu, Pederšena ir bijusi labāka par Jeniju Hansoni visos trīs posmos, kuros abas sacentušās. Arī trešās vietas ieguvēja Sandra Hansone pārspēj kopvērtējuma uzvarētāju savstarpējos mačos (rezultāts 2:1).

Sieviešu konkurencē ir daudz mazāk dalībnieču nekā vīriešiem un arī vadošo slēpotāju pārākums par pārējām konkurentēm ir daudz iespaidīgāks, jo no 10 posmiem tikai vienā pirmās trīsdesmit tika pie ieskaites punktiem, bet 8 posmos tikai 4.vieta līdz 7.vietai spēja finišēt, iekļaujoties 10% robežās no uzvarētājas laika. Jāatgādina, ka maratona kausā ieskaites punktus kopvērtējumā iegūst pirmās 30, bet nedrīkst atpalikt no uzvarētājas laika vairāk nekā par 10%, citādi iegūtie punkti netiek ieskaitīti.

Augstajā septītajā vietā igauniete Tatjana Mannima, kas ir viena no vadošajām Igaunijas slēpotājām pasaules kausa posmos, un līdz ar to maratona kausā varēja piedalīties tikai 2 posmos.

FIS Maratona kausa 2008/2009.gada sezonas kopvērtējums (sievietes)

VietaSportiste (Valsts)Sacensību skaitsPunkti
1.J.Hansone Zviedrija)7518
2.H.G.Pederšena (Norvēģija)4360
3.S.Hansone (Zviedrija)4360
4.N.Lintzena (Zviedrija)4230
5.J.Ostbī (Norvēģija)4162
6S.Nevala (Somija)2145
7.T.Mannima (Igaunija)2140

izmantotie resursi:
worldloppet.com


, 2009-03-24 19:26, pirms 15 gadiem
N.Lintzena 47 sacensības un tikai 230p???
Marsels Hiršers. Foto: Reuters / Scanpix
1

Titulētais kalnu slēpotājs Hiršers plāno atgriezties un pārstāvēt Nīderlandi

LETA--AP. Titulētais Austrijas kalnu slēpotājs Marsels Hiršers plāno atgriezties sacensību apritē un pārstāvēt savu mātes dzimteni Nīderlandi.
Liene Bondare
Foto: Emīlija Škapare
1

Liene Bondare sezonu noslēdz ar jaunu personīgo rekordu slalomā

Latvijas kalnu slēpotāja Liene Bondare sezonas noslēdzošajās slaloma sacensībās Valdizērē, Francijā, sasniedza piekto vietu, vēlreiz šajā sezonā uzlabojot savu personīgo Starptautiskās Slēpošanas federācijas FIS punktu rekordu.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.