Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Kolonja uzvar duatlonā un izvirzās vadībā kausa kopvērtējumā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Kolonja uzvar duatlonā un izvirzās vadībā kausa kopvērtējumā
Kolonja ir pavisam tuvu uzvarai pasaules kausa kopvērtējumā

Pasaules kausa noslēguma 3.posmā slēpošanā Falunā (Zviedrija) duatlona sacensībās uzvarēja šveicietis Dario Kolonja, izvirzoties vadībā pasaules kausa kopvērtējumā. Otrais bija mājinieks Markus Helners, bet trešajā vietā vācietis Tobiass Angerers.

Šodien norisinājās pasaules kausa noslēguma trešais jeb priekšpēdējais posms. Vīriešiem ierastā 30km duatlona vietā bija 20km – 10km klasiskajā stilā un 10km brīvajā stilā.

Ļoti pareizu taktiku izvēlējās vicelīderis Dario Kolonja, kas pirms šodienas sacīkstes pasaules kausa kopvērtējumā no līdera Nortuga (Norvēģija) atpalika tikai 3 punktus. Šveicietis kāpināja tempu otrajā daļā un izcīnīja svarīgu uzvaru, ne tikai palielinot pārsvaru par savu sīvāko konkurentu Nortugu pasaules kausa noslēguma sacensību kopvērtējumā, bet arī izvirzoties vadībā pasaules kausa kopvērtējumā. Nortugs savukārt pieļāva taktisku kļūdu. Dzenoties pēc bonusa sekundēm pirmajā starpfinišā, norvēģis iztērēja daudz spēka, sāka pamazām atkrist un beigās augstāk par 20.vietu nespēja pakāpties.

Otro vietu izcīnīja zviedrs Markus Helners, bet trešo – vācietis Tobiass Angerers. Tikai 0,3 sekundes līdz goda pjedestālam pietrūka lieliski brīvā stila posmu veikušajam itālim Pilleram-Kotreram, kas pēc veiktajiem pirmajiem 10km klasiskajā stilā atradās 33.vietā.

Ļoti neveiksmīgs starts vakardienas uzvarētājam vācietim Taihmanam, kas finišēja tikai 62.vietā, uzvarētājam zaudējot 4 minūtes. Grūti klajās arī labākajiem no izteiktajiem sprinteriem – Hattestādam (Norvēģija), Jonsonam (Zviedrija), Kjolstadam (Norvēģija), kas finišēja septītajā un astotajā desmitā.

Labākais starpfinišos (kopumā 4 starpfiniši) bija Kolonja, kas ieguva papildus 40 bonusa sekundes. Vitozam (Francija) un Ļegkovam 20 bonusa sekundes.

Līdz ar to pasaules kausa noslēguma sacensību kopvērtējumā pēc 3 posmiem pārliecinošā vadībā ir Kolonja un pirms pēdēja posma rītdien (15km iedzīšana brīvajā stilā) tuvāko sekotāju Ļegkovu apsteidz par 58 sekundēm. Nortugs atpaliek par minūti un 20 sekundēm. Ņemot vērā lielo pārsvaru pirms rītdienas sacensībām un to, ka šobrīd pasaules kausa kopvērtējumā Kolonja jau ir priekšā 36 punktus, šveicietim ir ļoti labs izredzes uz triumfu kopvērtējumā. Nortugam būs ārkārtīgi grūti pārspēt Kolonju, kaut arī rītdienas iedzīšanā līdzās būs tādi spēcīgi slēpotāji kā Angerers, Helners, Ļegkovs, Vitozs un Dičenta. Kolonja slēpos vienatnē, taču slēpošanā vienatnē ir vieglāk noturēt pārsvaru nekā riteņbraukšanā.

Pasaules kausa noslēgums. 3.posms. Faluna (Zviedrija)

Duatlons 10km F + 10km C, kopējs starts. Vīrieši (83 dalībnieki):

VietaSportists (Valsts)Laiks
1.D.Kolonja (Šviece)54:59.5
2.M.Helners (Zviedrija)+ 1.7
3.T.Angerers (Vācija)+ 2.4
4.P.Pillers-Kotrers (Itālija)+ 2.7
5.V.Vitozs (Francija)+ 3.7
6.A.Ļegkovs (Krievija)+ 4.8

Pasaules kausa noslēgums. Pēc 3 posmiem (vīrieši)

VietaSportists (Valsts)Laiks
1.D. Kolonja (Šveice)1:04:48.1
2.A.Ļegkovs (Krievija)+ 58.2
3.V.Vitozs (Francija)+ 1:06.5
4.T.Angerers (Vācija)+ 1:08.2
5.M.Helners (Zviedrija)+ 1:19.8
6P.Nortugs (Norvēģija)+1:20.4

Izmantotie resursi:
fis-ski.com

     [+] [-]

, 2009-03-21 17:40, pirms 15 gadiem
Ne pārāk interesantas sacīkstes šodien sanāca, vienīgi Pillers Kotrers izcēlās ar to, ka pēc klasikas atpalika no līdera gandrīz minūti, bet brīvajā solī līderus panāca.

     [+] [-]

, 2009-03-21 17:48, pirms 15 gadiem
Tas nav Pasaules kausa noslēgums, rakstītāj, seko saviem pirkstiem un domām! Noslēgums būs pēc visu sacīkšu beigām!!!

     [+] [-]

, 2009-03-21 21:01, pirms 15 gadiem
Izskatās, ka Nortugam sāk zust spēki, bet kaut kad jau ir jābūt tā, jo pasaules čempis bija viņam lielisks un arī pēc tam Lahti un Trondheimas posms. Bet Kolonja gan pareizi visu aprēķinājis, lai vinnētu kopvērtējumā. Kotrers malacis, taču viņam pietrūkst finiša sprinta ātrums.

     [+] [-]

, 2009-03-21 21:08, pirms 15 gadiem
kasagrande rakstīja: Ne pārāk interesantas sacīkstes šodien sanāca, vienīgi Pillers Kotrers izcēlās ar to, ka pēc klasikas atpalika no līdera gandrīz minūti, bet brīvajā solī līderus panāca.
jaa, shodien "sarkanais kreklinjsh" zhigli tuvojaas liideriem varbuut ka riit Kotreram izdodas aizsniegties lidz trijniekam.