Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Sievietēm tramplīnlēkšanā vēl neļauj sacensties lidojumos ar slēpēm

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Sievietēm tramplīnlēkšanā vēl neļauj sacensties lidojumos ar slēpēm
Foto: Getty images.

Starptautiskā Slēpošanas federācija (FIS) pagājušā nedēļas nogalē ir nolēmusi neatbalstīt Norvēģijas iniciatīvu un nav atļāvusi rīkot nākamajā sezonā sievietēm sacensības lidojumos ar slēpēm.

Pagājušajā gadā FIS piekrita Norvēģijas ierosinājumam rīkot sacensības sievietēm no Lielā tramplīna, un šā gada pasaules čempionātā Obertstdorfā sievietes arī pirmo reizi sacentās no Lielā tramplīna. Taču norvēģu ierosinājums ļaut dāmām no nākamā gada sacensties arī no milzu tramplīna jeb lidojumos ar slēpēm, kur labākie vīrieši aizlec 250 metru robežās, šoreiz atbalstu neguva. Norvēģijas priekšlikumu atbalstīja septiņas valstis, bet vairākums, ieskaitot tramplīnlēkšanas lielvalstis kā Vācija, Polija, Austrija, balsoja pret.

“Mēs regulāri dzirdam, ka mēs neesam pietiekami atraktīvas, lai mums būtu tādi paši apstākļi un nosacījumi kā vīriešiem. Diemžēl ir ļoti grūti to sasniegt, ja mums neļauj sevi parādīt no savas labākās puses,” neapmierināta ar FIS lēmumu ir viena no visu laiku labākajām sieviešu tramplīmlēcējām – Olimpiskā un divkārtējā pasaules čempione Mārena Lunbī, kura šogad pasaules čempionātā tieši uzvarēja no Lielā tramplīna.

Šāds FIS lēmums nenozīmē, ka sacensības lidojumos ar slēpēm sievietēm nekad nebūs. Nākamā iespēja iekļaut paliek uz aiznākamo 2022./2023.gada sezonu.